Engelli Öğrencilerden Sergi - Son Dakika
Yerel

Engelli Öğrencilerden Sergi

Engelli Öğrencilerden Sergi

Samsun'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli öğrencilerin hazırladıkları sergi açıldı.

10.05.2013 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli öğrencilerin hazırladıkları sergi açıldı.

Samsun Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Arkeoloji ve Etnografya Müzesi önünde engelli okulları, dernekleri ve rehabilitasyon merkezlerinde kalan engellilerin resim, yağlı boya, sanat çalışmaları gibi birçok düzeyde hazırladıkları serginin açılışı yapıldı.

Serginin açılışını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Cora, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aynur Yiğit, Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkan Yardımcısı Hayriye Hakyemezoğlu, engelli okulları müdürleri, öğretmenleri, dernek başkanları ve engelli öğrenciler yaptı.

Açılış sonrası Vali Aksoy ve beraberindekiler sergiyi gezdiler. Daha sonra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi önündeki sergiyi gezen Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Hayriye Hakyemezoğlu, Vali Aksoy'a sergi yolunun sonundaki çıkışın kapalı olduğunu, engelli bir vatandaşın buradan çıkmakta zorluk çekeceğini ve 8 yıllık sürenin dolmak üzere olduğunu söyledi. Vali Aksoy da, "Bunları talep edeceksiniz, ilgililer de mutlaka süreç içersinde bunları yapacaklar" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Öğrencilerden Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement