Engelli Vatandaşın Hayat Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

Engelli Vatandaşın Hayat Mücadelesi

Engelli Vatandaşın Hayat Mücadelesi

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde yaşayan engelli bir şahış, üç çocuk büyüterek hayat mücadelesini bırakmadı.

02.12.2012 20:54

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde yaşayan engelli bir şahış, üç çocuk büyüterek hayat mücadelesini bırakmadı.

Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde yaşayan 40 yaşındaki İbrahim Bodur, doğduktan beş ay sonra geçirdiği yüksek ateş nedeniyle iki ayağını kullanamaz hale geldi. 40 yıldır özürlü olarak yaşayan Bodur'un en büyük destekçisi hayat arkadaşı Habibe Bodur oldu.

Özürlü Bodur, en büyük hayalinin evlenmek ve çocuklarının olmasını ve hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. Bodur, "Küçük yaşta geçirdiğim hastalık sonucu ayaklarımı bir daha kullanamadım. Hayatımda çok zorluklar gördüm. Ancak hepsinin üstesinden geldim. En büyük hayalim evlenmek ve çocuklarımın olmasıydı. Yaklaşıl olarak 21 yıl önce hayallerim gerçek oldu. Evlendim çocuklarım oldu. Tabi günlük hayatta ki en büyük sıkıntımız ulaşım sıkıntısı çekiyoruz. Kaldırımlar engellilere göre yapılmamış. Bu konuda bir çözüm istiyoruz. Bilindiği gibi '3 Aralık 2012 Dünya Özürlüler Günü' bütün engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum. Tabi bu senede bir gün değil, her gün engellilere saygı gösterilmesi gerekiyor. Bu arada insanlarımızın engelli vatandaşlara bakış açıları eskisi gibi değil, artık herkes duyarlı davranıyor. Kendi açımdan söylersem, insanlarımız tarafından hor görülmedim. Herkes saygı gösterdi. Tüm engellilere de aynı şekilde davranılması gerekir" dedi.

Engelli İsmail Bodur'un eşi Habibe Bodur ise, "Eşimle tanıştığımda özürlüydü. Eşimle severek evlendim. Engelli diye hiç kimse yadırganmamalıdır. 3 çocuğumuz oldu. Eşimi de seviyorum ve onunla mutluyum" dedi.

Bodur'un sokaklardaki en büyük destekçisi küçük oğlu Tuna Bodur, Tuna okul harici günlerde babasını biran olsun yalnız bırakmıyor. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Vatandaşın Hayat Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement