Engelsiz Yaşam İçin Sosyal Diyalog Etkinliği Paneli - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Yaşam İçin Sosyal Diyalog Etkinliği Paneli

Engelsiz Yaşam İçin Sosyal Diyalog Etkinliği Paneli

Trabzon Belediye Başkanı Dr.

13.06.2013 15:50

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, asıl engellilerin, engellerini aşamayanlar olduğunu kaydederek, aileler, engelliler ile kamu kurum ve kuruluşlarının emek ve gayretleri ile Trabzon'da engellerin aşıldığını görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Trabzon Belediyesi ve İş-Kur'un ortaklaşa düzenlediği 'Engelsiz Yaşam İçin Sosyal Diyalog' panelinde konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptıkları çalışmalarla engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapılan panele Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı. KTÜ öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu'nun başkanlığında yapılan panele konuşmacı olarak Mustafa Urhan, Gülüzar Şengül, Sebahattin Kara, Yusuf Şafak, Ali İhsan Kaya, Yasemin Aktürk ve Osman Bakoğlu katıldı.

Panelin açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir Trabzon birlikteliği içerisinde Trabzon'da engellerin aşılmaya ve bu konuda azim ve kararlılıkla çalışıldığını kaydederek, "Birlik ve beraberlik içerisinde engelleri aşmak için devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile sizlerin hizmetinizdeyiz" diye konuştu.

Belediye olarak sosyal sorumluluk çerçevesi içerisinde engellilere yönelik önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, engellilerin el emeği göz nuru ürünlerini tanıtabilmeleri ve satabilmeleri için alışveriş merkezleri ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, bundan sonra da uygulamaların devam edeceğini belirterek, "Alışveriş merkezlerinde 'Engelsiz Hayat Köşesi' yaptırtacağız. Bu dönem dönem olacak. Böylece sizlerin el emeği göz nuru eserleriniz maddi katkı temin edecek şekilde tanıtılabilmenizi sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Panelin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu ise "Sosyal devlet bütün fertlerine asgari ölçüde bir yaşam standardı sağlayan devlettir. Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları birçok sorunlar var. Sizler bunları daha iyi biliyorsunuz, çünkü yaşıyorsunuz. Bunların da başında tabi ki ekonomi, sağlık ve eğitim geliyor. Engellilik durumuna ve derecesine göre mutlaka eğitim alınması gerekiyor ve bu tabi ki özel bir eğitim gerektiriyor. Günlük yaşantınızda karşılaştığınız bazı sorunlar var. Bunların aşılması için sizlerin de yakından bildiği gibi devletimiz ve hükümetimiz çok önemli projeleri hayata geçirdi. Engellerin aşılması için çok güzel çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Panelin başkanlığını yapan Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, insanların birbirlerinin dertlerinden haberdar olmaları ve çekilen ıstırapların sadece kendisine ait olmadığını bilmesinin gerektiğini kaydederek, "Kuşlar kaderi ile uçar. Herkes kaderi ile yaşar ve ölür. Bu kainatın sahibi olanlar da bu dünyayı terk edecek, hiçbir şeyi de olmayanlar da terk edecek, kuşlar da terk edecek, karıncalar da terk edecek. Engelsiz olanlar da terk edecek, engelli olanlar da terk edecek. O halde biz kaderimizi yaşarken birbirimizle dayanışma yapmak suretiyle bize takdir edilen ömrü nasıl rahatlatabiliriz? Onun için buradayız. Birbirimizin dertlerimizden haberdar olmamız lazım ve çekilen ıstırapların sadece bize ait olmadığını bilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Panelin sonunda Trabzon Belediyesi ile İş-Kur'un engellilere yönelik ortaklaşa düzenledikleri keçe nakışı ve tel kırma ile boyama ve çini işlemeciliği kurslarına katılanların eserlerinin tanıtıldığı serginin açılışı Vali Yardımcısı Koçoğlu, Başkan Gümrükçüoğlu tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi sergi salonunda yapıldı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelsiz Yaşam İçin Sosyal Diyalog Etkinliği Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement