Erdemli Belediye Başkanı Tollu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Erdemli Belediye Başkanı Tollu Açıklaması

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Yaptığımız en önemli hizmetlerin başında biyolojik arıtma tesisinin tamamlanması oldu" dedi.

21.01.2014 11:05  Güncelleme: 12:01

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, görevde oldukları 5 yıl içerisinde yaptıkları en önemli hizmetlerin başında 8,5 milyon liraya yaptırdıkları şehrin ilk etapta 40 yıl ihtiyacını karşılayacak biyolojik arıtma tesisinin tamamlanması olduğunu bildirdi.

Tollu, yazılı açıklamasında, 8,5 milyon liraya mal olan biyolojik arıtma tesisinde azot ve fosfor ünitesinin de yer aldığını belirterek, arıtmada son teknolojiyi kullandıklarını ifade etti.

İlk etapta ilçeye 40 yıl yetecek 100 bin kişi kapasiteli kurulan tesisin nüfus artışına göre kapasite artırımına gidilerek 150 bin kişiye çıkartılabileceğini ifade eden Tollu, şöyle devam etti:

"Bir turizm kenti olmamıza rağmen arıtma tesisi olmadığı için ilçenin fosseptiği tamamen açıktan denize gidiyordu. Kanalizasyonu denize akan bir ilçede turizmden söz edilemeyeceğini düşünerek arıtmayı kurduk. Bundan sonra hem denizimiz hem sahilimiz tertemiz olacak ve herkes gönül rahatlığı içinde denize girecek."

Bu tesisin ilçeye kalite kattığını da ifade eden Tollu, Erdemli sahili için "Mavi bayrak" başvurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli Belediye Başkanı Tollu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement