Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, çiftçi bilgilendirme toplantıları kapsamında köylerde TARSİM Tarım Sigortaları hakkında çiftçiler bilgilendirildi.
Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Berdan Tun, küresel ısınma ve iklim değişmeleri sebebiyle iklimin tarım üretimine etkisinin giderek arttığını, sigorta yaptırmayan çiftçilerin mağduriyetinin de bu yüzden üzüntü verici boyutlara ulaştığını belirtti.
Tun, çiftçilerin doğal afet durumunda mağduriyetinin tek güvencesinin tarım sigortası olduğunu kaydetti.
Tarım sigortalarında, poliçe toplam primini oluşturan dolu paket priminin yarısının (%50), don riski priminin üçte ikisinin devlet tarafından karşılandığını çiftçilerin mağdur olmaması için biran önce ürünlerini sigorta kapsamına aldırmaları gerektiğini belirtti.
Ziraat Teknikeri Nihat Özdoğan da, TARSİM olarak adlandırılan ve üreticilerin bitkisel ve hayvansal ürünlerini dolu, don, yangın, sel, su baskını, heyelan ve hortum gibi afetlere karşı teminat altına aldırmak için kurulan Tarım Sigortası Havuzu, bitkisel ve hayvansal ürün poliçelerinin son kabul tarihleri hakkında bilgiler verdi.
Ürünlerini sigorta yaptırmak isteyen çiftçilerin öncelikle Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüklerine başvurarak Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne dahil olması veya kayıt güncellemesi yaptırması gerektiğini anımsatan Özdoğan, gerekli tedbiri almak için zaman kaybetmeden yetkili sigorta acentelerine başvurulması gerektiğini belirtti.
- MERSİN
Son Dakika › Yerel › Erdemli'de Çiftçilere Tarsim Anlatıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.