Ereğli'de 'Beyni Etkin Kullanma ve Hafıza Teknikleri' Semineri - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de 'Beyni Etkin Kullanma ve Hafıza Teknikleri' Semineri

Ereğli\'de \'Beyni Etkin Kullanma ve Hafıza Teknikleri\' Semineri

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) öğrencileri tarafından "Beyni Etkin Kullanma ve Hafıza Teknikleri" konulu eğitim semineri düzenlendi.

29.04.2015 16:31

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) öğrencileri tarafından "Beyni Etkin Kullanma ve Hafıza Teknikleri" konulu eğitim semineri düzenlendi.

EEF Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında seminer düzenlendi. Türkiye Hafıza Şampiyonası 3.'sü Yunus Emre Karahan'ın katılımıyla gerçekleşen "Beyni Etkin Kullanma ve Hafıza Teknikleri" konulu seminere katılım oldukça yüksek oldu. Yard. Doç. Dr. Ezgi Taylan Koparan'ın koordinatörlüğünde, Ereğli Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencileri Ceren Yıldırım, Serap Yıldız, Eda Sünnetçi, Fatma Türk, Deniz Atalay, Refik Beşkardeş, Onur Kuru'nun girişimleriyle gerçekleştirilen seminerde konuşan Türkiye Hafıza Şampiyonası 3.'sü Yunus Emre Karahan, hafızanın duygusal, kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere üçe ayrıldığını söyledi.

Sistemli hayal kuranların öğrendiği bilgileri daha uzun sürede unuttuğuna dikkat çeken Karahan "Neden unutuyoruz, çünkü bir insan otuz yaşına gelene dek birçok bilgi öğreniyor. Sonra okula başlıyor, orada da birçok bilgi öğreniyor. Otuz sene içinde öğrendiği bilgileri düzgün şekilde yerleştirmiyor. Sonucunda otuz senede çok bilgi birikse de hatırlamak istediğinde düzenli olmadığında hatırlayamıyor. Hatırlamak saçmalamaya bağlı. Ne kadar saçmalarsak o kadar kolay hatırlarız. Herkes muhakkak bir hayal kurar. Ama önemli olan bu hayalin sistemli ve düzgün şekilde kurulması. Bu hayaller söze dökülebilir olmalı, düzenli ve birbiriyle ilişkili olmalı ve soyut şeyleri somut hale çevirmemiz gerekir" dedi.

İnsan beyninin sağ ve sol bölümlerinin daha sık birlikte kullanılması durumunda hafızanın daha da güçleneceğini hatırlatan Karahan, yetişkinlerin toplumda yaratıcılık oranının yüzde 7 olduğunu vurguladı. Karahan konuşmasında şunları söyledi; "Sol tarafa bakıyoruz, sayılar, kelimeler, listeleme, sayısal zekayla ilgili. Sağ taraf renk, cisim, hayal kurma ile ilgili. Bizim eğitim sistemimiz sol beyne endeksli. Çünkü çalışkan çocuk sayısala gider. Bu da sol beyinle ilgilidir. Yeni doğan bebeklerde sağ beyin tarafından gösterilen yaratıcılık oranı yüzde 95'tir. Buradan sonra sınırlar kalıplar başlıyor. Çocuk okula geldiğinde yüzde 85'e düşüyor. Çocuk mor kalemle ağaç çizmeye çalıştığı zaman öğretmen onu ağacın gövdesini kahverengi çizmeye zorluyor. Ondan sonra sağ taraftaki yaratıcılıkla ilgili kesim köreliyor, sol taraf gelişiyor. Lise çağına geldiğinde bu oran yüzde 65'e geriliyor. Üniversitede bu durumdayken yaratıcılık kullanım oranı yüzde 41'e geriliyor. Yetişkinlik düzeyinde, toplumda ise bu oran yüzde 7'ye düşüyor. Bu yedi kişinin üst düzeyde bir yere gelmesinin büyük olasılık, ideal olan sağ beyin ve sol beyin fonksiyonlarının dengeli kullanılmasıdır."

Seminere, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Meclis Üyesi Reşat Latif, Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de 'Beyni Etkin Kullanma ve Hafıza Teknikleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement