Ergani'de Böbrek Hastaları Diyaliz Sırası Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Ergani'de Böbrek Hastaları Diyaliz Sırası Bekliyor

Ergani Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesinin kapasitesi yeterli olmadığı için böbrek yetmezliği çeken hastalar, diyalize girebilmek için sıra bekliyor.

28.10.2015 17:37

Ergani Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesinin kapasitesi yeterli olmadığı için böbrek yetmezliği çeken hastalar, diyalize girebilmek için sıra bekliyor.

Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ethem Bahri Anlı, yaptığı açıklamada, Ergani'de 30'yakın hastanın diyalize girebilmek için sıra beklediğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kriterine göre, bir bölgedeki diyaliz ünitesinde kapasite artırımı yapılabilmesi için, diyaliz cihazı hasta kriterinin yüzde 4'ün üzerinde olması gerektiğini dile getiren Anlı, şöyle konuştu:

"Bizim Diyarbakır genelinde hasta sayısı, cihaz oranına göre yüzde 3.7. Yani 4'ün üzerinde olmadığı için defalarca bakanlık düzeyinde müracaat etmemize rağmen herhangi bir netice alamıyoruz. Gelinen noktada ilçemizde 30'a yakın vatandaşımız diyalize girebilmek için sıra bekliyor."

Ergani ve çevre ilçelerden gelen 48 böbrek hastası, 48 kişi kapasiteli diyaliz ünitesinde tedavi hizmeti görürken, 30 kişi de diyalize girebilmek için sıra bekliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergani'de Böbrek Hastaları Diyaliz Sırası Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement