Erkan'ın Sağlıkçıları Ant İçti - Son Dakika
Yerel

Erkan'ın Sağlıkçıları Ant İçti

Erkan\'ın Sağlıkçıları Ant İçti

Özel Erkan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen törende, gelecek yıldan itibaren hastanelerde staja giderek, mesleklerini icra etmeye başlayacak olan öğrenciler, hemşirelik andı içtiler.

30.05.2013 10:25

Özel Erkan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen törende, gelecek yıldan itibaren hastanelerde staja giderek, mesleklerini icra etmeye başlayacak olan öğrenciler, hemşirelik andı içtiler.

Bahar şenliği havasında geçen etkinlikte, okul kurucuları, yöneticiler, öğrenciler, veliler ve öğretmenler Özel Erkan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde ilk kez gerçekleştirilen ant içme töreninde duygu dolu anlar yaşadılar.

Törende, Selçuklu hükümdarlarından 2. Kılıçarslan'ın kızı olan ve 1204 yılında yakalandığı verem hastalığına çare bulunamaması nedeniyle hayatını kaybeden, ardından adına birçok sağlık kuruluşu, eğitim kurumu inşa edilen Gevher Nesibe de canlandırıldı. Gevher Nesibe'yi canlandıran öğrenci, ant içmeye hazırlanan öğrencilerin ellerindeki mumları 'sağlığa yakılan ışığı sembolize etmesi amacıyla' yaktı. Daha sonra tüm öğrenciler hep birlikte ant içerek, mesleğe adım attılar.

Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hatipoğlu, törendeki konuşmasında, Erkan Eğitim Kurumları'nın eğitime 25. halkası olan ve bu eğitim öğretim yılında açılan okulda geleceğin sağlıkçılarını yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Hatipoğlu, "Azim ve çabalarımız ve sizin desteklerinizle bugünlere geldik. Bu zorlu yolda siz değerli velilerimizin desteği, kıymetli öğretmenlerimizin çabası ve sevgili öğrencilerimizin çalışmaları ile birlikte güzel işler çıkarmaktan gurur ve onur duymaktayız" diye konuştu.

Törene, Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hatipoğlu, Erkan Dershaneleri Müdürü Kazım Avlar, Eğitim Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, Erkan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdiresi Handan Manet, diğer üst düzey yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erkan'ın Sağlıkçıları Ant İçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement