Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika
Yerel

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek\'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Bucak Baro Temsilciliği : "İş sağlığı ve güvenliği önlemleri iş yerlerinde ve maden ocaklarında etkin olarak uygulanmadıkça bu nevi acıları yaşamamız kaçınılmazdır"

05.11.2014 12:22

Bucak Barosu tarafından Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden ocağında mahsur kalan işçilerle ilgili, "İş sağlığı ve güvenliği önlemleri iş yerlerinde ve maden ocaklarında etkin olarak uygulanmadıkça bu nevi acıları yaşamamız kaçınılmazdır" denildi.

Baro temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, son dönemde mevzuatta iyileştirmeler yapılmasına rağmen bu durumun uygulamaya yansıtılmaması ile denetimlerde ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi noktasındaki zafiyet nedeniyle iş kazalarının sayısında herhangi bir azalma olmadığı belirtildi.

Mevzuatın iyileştirilmesinin tek başına yeterli olmadığı ifade edilen açıklamada, "Mevzuatın tatbik edilip edilmediğinin de etkin bir biçimde denetlenmesi, uymayanlara sadece idari para cezaları verilmekle yetinilmeyip gerekirse işletmelerin faaliyetleri derhal durdurulmalıdır. İş kazaları siyasi rekabetin aracısı olarak kullanılmamalı, yaşanan insani dramlar ve acılar güncel politikanın öğütücü ve yıpratıcı diline kurban edilmemelidir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği önlemleri almanın ve uygulamanın kendilerine artı maliyetler getireceği ya da kazanç kaybına yol açacağı varsayımlarından hareketle isteksiz davranmamaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"İş sağlığı ve güvenliği önlemleri iş yerlerinde ve maden ocaklarında etkin olarak uygulanmadıkça bu nevi acıları yaşamamız kaçınılmazdır. İş kazaları sonrasında yaşanan can kayıpları ya da sakatlanmalar, toplumsal barışa zarar verecek, iş kazası mağdurlarının yaşadıkları derin acılar, işverenleri vicdani azapla baş başa bırakacağı gibi kaza başına yüz binlerce liralık maddi ve manevi tazminat ödeme yükümlülüğü ile karşı karşıya kalacaklardır. İşçiler de iş sağlığı ve güvenliği kurallarına riayet etmeliler. Bu kuralların her şeyden önce kendi yaşamlarının ve vücut bütünlüğünün korunması için konulduğu gerçeğini unutmamalıdırlar." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement