Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencileri Ayvalık'ta Mimari Proje Çalışması Yaptı - Son Dakika
Yerel

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencileri Ayvalık'ta Mimari Proje Çalışması Yaptı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencileri Ayvalık\'ta Mimari Proje Çalışması Yaptı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Atatürk Üniversitesi Mimarlık Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Fatma Zehra Çakıcı, Araştırma Görevlisi Emral Mutlu ile Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ayvalık’ta iki günlük bir mimari proje hazırlama konusunda bir araştırma yaptı.

07.03.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Atatürk Üniversitesi Mimarlık Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Fatma Zehra Çakıcı, Araştırma Görevlisi Emral Mutlu ile Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde Ayvalık'ta iki günlük bir mimari proje hazırlama konusunda bir araştırma yaptı.

Erzurum'dan gelerek Ayvalık'ta mimari proje araştırma çalışması yapan Atatürk Üniversitesi Mimarlık Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri bölüm başkanları ve araştırma görevlileri ile birlikte Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in makamında ziyaret ederek, yaptıkları bu çalışmalarındaki yardım ve destekten dolayı teşekkür ettiler.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette öğrencilere bu çalışma için Ayvalık'ı seçmelerinden dolayı teşekkür eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçenin tarihi, mimari ve kültürel yapısı hakkında bilgiler verdi.

Ayvalık'ta su altı sporlarının yoğun olduğunu, dalgıçların Ayvalık'a çok ilgi gösterdiğini anlatan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Kırmızı mercanlarımız görmeye değer. İki yerde kırmızı mercan var. Bunlardan birisi Ayvalık'ta diğeri de İtalya'nın Portofino kenti açıklarında bulunuyor. Erzurum'a döndüğünüzde Ayvalık'ı anlatırsanız sevinirim" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Yardımcı Doçent Doktor 36 kişilik bir gurupla Ayvalık'ta iki gün boyunca kentin tarihi ve mimarı yapıları hakkında çalışma yaptıklarını belirten Fatma Zehra Çakıcı, "Ayvalık'a uygulamalı rise yapmak için geldik ve bir araştırma çalışması yaptık. Büyük bir alanda dökümantasyon çalışması yaptık. Mimari doku araştırması yaptık. Buranın dokusuna uygun uygulamalı bir rise nasıl olabilir diye araştırdık. Bu çalışmayı mimari proje önerilerimizle sonuçlandıracağız inşallah. Ayvalık'ı tarihi yönden çok zengin ve güzel bulduk. Ayvalık Belediyesi misafirperverlik yönünden çok yakın ve candan. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ziyaret sonunda Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, çeşitli hediyeler vererek konuklarını uğurladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencileri Ayvalık'ta Mimari Proje Çalışması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement