Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.

15.02.2012 16:20

Erzurum Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in başkanlığında yapılan toplantıda gündeme ilişkin maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, Palandöken ilçesinde iş merkezi yapılmak üzere temeli atılan ve 15 yıldır yapılamayan inşaat yerinin yeşil alana çevrilmesini içeren gündem maddesinin kabulü oylandı.

Söz konusu maddenin oylanması esnasında Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, inşaatın bulunduğu yerin yeşil alan olmadığını, yatırım yapmak için temeli atılan binanın yapılmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Bulutlar'ın, bu sözleri üzerine Küçükler de komisyon raporunun bulunduğunu ve rapora göre, alanın yeşil alan olarak imara işlenmesi gerektiğini belirtti.

Yıldızkent ile Yenişehir mevkisindeki alana 1997 yılında ruhsat verilerek, 110 bin liraya satıldığını ifade eden Bulutlar, şöyle konuştu:

"Eğer bu madde yeşil alan olarak karara bağlanırsa, söz konusu inşaatın yapılacağı alanın sahibine, belediye olarak 15 milyon lira ödemek zorunda kalacağız. Böyle bir miktarı ilçemizin ödemesi mümkün değil. Bu kadar büyük bir bütçemiz de yok. Meclisin alacağı karara saygılıyım ama eğer yeşil alan olacaksa bedelini Büyükşehir Belediyesi ödesin ve yeşil alan olarak imara işlesin. Farklı bir kararın çıkması halinde Palandöken Belediyesi'nin sırtına binen yük bizim sonumuz olur. Komisyon yeniden inceleme yaparak konuyu tekrar gündeme getirsin. Aksi halde durum vahim olur."

Küçükler ise yeni bir incelemenin yapılmasının söz konusu olmadığını, inşaat alanının yeşil alana çevrilmesi gerektiğini savundu.

Yapılan konuşmaların ardından söz konusu madde, meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantı daha sonra diğer gündem maddelerinin karar bağlanmasının ardından sona erdi.

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement