Erzurum Çalışma ve İşkurumu Müdürü Ötügen Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erzurum Çalışma ve İşkurumu Müdürü Ötügen Açıklaması

15.03.2012 16:20

Erzurum Çalışma ve İşkurumu Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, istihdam edilebilirliğin yeniden incelenmesinin Batı Avrupa'da yaygın olarak başvurulan bir yöntem olduğunu bildirdi.

Erzurum Çalışma ve İşkurumu Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, istihdam edilebilirliğin yeniden incelenmesinin Batı Avrupa'da yaygın olarak başvurulan bir yöntem olduğunu bildirdi.

Ötügen, yaptığı yazılı açıklamada, bir bireyin istihdam edilebilirlik seviyesi, kişisel, piyasadaki nedenler veya ortamdaki nedenlerden dolayı azalabildiğini belirterek, bunun klasik bir örneğinin kadınlara atfedilen geleneksel çocuk ve aile bakım rolü olduğunu vurguladı.

Söz konusu nedenlerden dolayı kadınların işgücü piyasasından ciddi süre uzak kalabildiğini dile getiren Ötügen, şunları kaydetti:

"Kadınların istihdamı için kapsamlı bir araştırma, alternatif yönlere ilişkin yeni bir strateji oluşturulması da gerekebilir. İstihdam edilebilirliğin yeniden incelenmesi Batı Avrupa'da yaygın olarak başvurulan bir yöntemdir. Bunun için farklı teknikler kullanılmakta olup amaç öncelikli olarak özgüven ve motivasyonu arttırmak, sonrasında istihdam edilebilirliğin ana bileşenlerini yeniden oluşturmaktır. Danışman ve işsiz kadın danışanlara bu boyutlara ilişkin danışanın mevcut durumu hakkında bilgi vermesi ve danışanların istihdam edilebilirlik durumunu ve böylece işgücü piyasasındaki şansını iyileştirmek için en uygun seçenekleri görüşmek için bir temel sunması amaçlanmaktadır. Bu amaçla İşkurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Çalışma ve İşkurumu İl müdürlüklerinden pilot seçilen 5 ilden biri olan Erzurum İl Müdürlüğümüz bu çalışmaları yürütmektedir."

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Çalışma ve İşkurumu Müdürü Ötügen Açıklaması - Son Dakika


Advertisement