SELAMİ KÜÇÜKOĞLU - Akşam saatlerinde hava sıcaklığının 6 dereceye kadar düştüğü kentte iftar sonrası çay ocakları ve kafelere akın eden vatandaşlar, semaverlerde demlenen çaylarını battaniyelere sarılarak yudumlayabiliyor.
Türkiye'nin 1890 metre ile en yüksek rakımlı il merkezi konumundaki Erzurum'da sert karasal iklim temmuz ayında da etkisini gösteriyor. Gündüz sıcaklı 24 derece civarında olan kentte, akşam ve gece saatlerinde sıcaklık 6 dereceye kadar düşüyor.
İftar sonrası aileleriyle kent merkezindeki çay bahçelerine ve kafelere giden vatandaşlar da akşam saatlerinde soğuk havanın hakim olması nedeniyle garsonlar tarafından dağıtılan battaniyelere sarılarak ısınmaya çalışıyor.
Battaniyeye sarılarak çayını yudumlayan Prof. Dr. Ahmet Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'un temmuz soğuklarının meşhur olduğunu söyledi.
Batıda insanların bu mevsimde denize girdiğini anımsatan Gürses, "Bizim kaderimiz de böyle. Temmuz ayı gelince Erzurum serin olur ve dışarıda oturuyorsanız, üzerinize mutlaka battaniye almalısınız. Temmuz soğukları şehrimizde meşhurdur. İftar yapmak için eğer dışarı çıkıyorsanız, ısınmak için battaniyelere de sarılmak zorundasınız" dedi.
Açık havada battaniyeye sarılarak oturan üniversite öğrencisi Mehmet Gültekin de Erzurum'a ve hava şartlarına alıştığını ifade etti.
İftarını açık havada açan Ebru Tığ ise batıya nazaran temmuz ayının Erzurum'da çok serin geçtiğini belirterek, "Temmuz ayı gelince akşamları dışarıda oturmak veya dolaşmak insanı üşütüyor. Gündüz sıcaklık 20 derecelerde oluyor ama akşam aynı sıcaklık yok. Biz Erzurum'u böyle seviyoruz. Açık havada sıcak çay ve sohbetlerle içimizi ısıtıyoruz" diye konuştu. - Erzurum
Son Dakika › Yerel › Erzurum'da İftar Sonrası Açık Havada Battaniyeli Çay Keyfi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?