Erzurum'daki Biber Gazıyla Kuyumcu Soygunu Davası - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Biber Gazıyla Kuyumcu Soygunu Davası

Erzurum\'daki Biber Gazıyla Kuyumcu Soygunu Davası

Kentte bir kuyumcuda, iş yeri sahibine biber gazı sıktıktan sonra 2 burma bileziği alarak kaçtığı iddiasıyla yargılanan sanık, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

14.07.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da bir kuyumcuda, iş yeri sahibine biber gazı sıktıktan sonra 2 burma bileziği alarak kaçtığı iddiasıyla yargılanan sanığa 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına tutuklu sanık C.B. ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık C.B, maddi sıkıntısı dolayısıyla nişanlı kızının bileziklerini alarak sattığını söyledi.

Olay günü kızının bileziklerini istediğini ifade eden C.B, "Ben de bunu ödeyemediğim için mecbur kaldım eylemi gerçekleştirdim. Biber gazını kızım için 4 yıl önce almıştım. Günü geçtiği içinde etkili olmadı" dedi.

Müşteki İbrahim Abay da olay günü sanık C.B'nin bilezik alma bahanesiyle iş yerine geldiğini, eline aldığı bilezikleri inceledikten sonra dışarı çıktığını belirtti.

Daha sonra yeniden gelen sanığın yüzüne biber gazı sıkarak bilezikleri alıp kaçtığını ifade eden Abay, "Biber gazının etkisi çok fazla değildi. Sanığın peşinden koştum ancak dükkanı yalnız bırakmamam gerektiğini düşünerek geri döndüm. Olaydan kısa süre sonra yapılan çalışmalar sonucu sanık yakalandı" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını dinleyen mahkeme heyeti, sanık C.B'ye hırsızlık suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Yakutiye ilçesi Taşmağazalar semtinde kuyumcuya giren şüpheli C.B, iş yeri sahibi İbrahim Abay'a biber gazı sıkarak, 2 burma bileziği alıp kaçmıştı.

Olaydan 2 gün sonra yakalanan sanık C.B. hakkında hazırlanan iddianamede,15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Biber Gazıyla Kuyumcu Soygunu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement