Erzurum'daki Mahkemeye Hakaret Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Mahkemeye Hakaret Davasında Karar

Erzurum\'daki Mahkemeye Hakaret Davasında Karar

Erzurum'da yeğenlerine tecavüz ettiği iddiasıyla 56 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın iki kardeşi, mahkemeye hakaret ve tehdit ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada, 2 yıl 1 ay ile 2 yıl 9 ay 10 gün arasında çeşitli hapis...

18.04.2013 16:15

Erzurum'da yeğenlerine tecavüz ettiği iddiasıyla 56 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın iki kardeşi, mahkemeye hakaret ve tehdit ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada, 2 yıl 1 ay ile 2 yıl 9 ay 10 gün arasında çeşitli hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Harun Darğa (30) ve Soner Darğa (22) ile avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Volkan Koçtepe, sanıklardan son savunmalarını yapmalarını istedi.

Soner Darğa, ağabeyinin yargılandığı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki tecavüz davası sırasında beklenenden fazla bir hapis cezası almasından dolayı üzüldüklerini, adliye önünde üzüntülerini dile getirmek için kimliklerini yaktıklarını ifade etti.

Eylem sırasında mahkemenin üye hakimi M.D'nin ismini vermesinin sebebini kendisinin bilmediğini, kararı açıklayan kişinin hakim M.D. olması nedeniyle onun ismini vermiş olabileceğini, başka da özel bir kastının bulunmadığını belirten Soner Darğa, beraatını istedi.

Sanık Harun Darğa da savunmasında, "Yaptığımız eylem kötü bir işti. Hakkımızı hukukumuzu meşru zeminlerde arayabilirdik. Ağabeyimin yargılanması bizleri de toplumdan dışladığı için gerginlik yaşadık. Biz daha adaletli bir yargılama bekliyorduk. Sinir patlaması meydana gelmişti, ben kimseyi tehdit etmedim" dedi.

Sanıkların avukatı da savunmasında, sanıkların annesinin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen oğlunun karar duruşmasında beklenenden fazla ceza alması üzerine sinir krizi geçirdiğini, 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye götürülürken müvekkillerinin duygusal bir ortamın verdiği bir sinirle mahkeme heyetine tepki gösterdiklerini, ancak kimseyi tehdit etmediklerini ve zarar vermediklerini ileri sürerek, beraatlarını talep etti.

Savunmaların tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Koçtepe, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlilerinden dolayı hakaret" suçundan Harun Darğa'yı 2 yıl bir ay, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlilerinden dolayı hakaret ve tehdit" suçundan da Soner Darğa'yı 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Mahkemeye Hakaret Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement