Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Büyükşehir Belediyesi'ndeydi… - Son Dakika
Yerel

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Büyükşehir Belediyesi'ndeydi…

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Büyükşehir Belediyesi\'ndeydi…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 'Vergi Haftası'nın tüm Vergi Dairesi çalışanlarına hayırlı olması dileğini iletti.

27.02.2012 17:01

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 'Vergi Haftası'nın tüm Vergi Dairesi çalışanlarına hayırlı olması dileğini iletti. Küçükler, verginin ülke kalkınmasının temeli olduğunu belirtti.

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, 'Vergi Haftası' etkinliği çerçevesinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret etti. Poyraz, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, özellikle yerel yönetimlerin Büyükşehir Belediyesi'nin performansını örnek almalarının gerektiğini söyledi. Poyraz, belediye ve vergi dairesi olarak koordineli bir şekilde çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Vergilendirme sistemi belediyelerimizi de çok yakından ilgilendiriyor" şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, vergisiz bir devlet yapısının düşünülemeyeceğine dikkati çekerek, verginin, devletin temel kamu hizmetlerini gerçekleştirebilmesi için gerekli olduğunu kaydetti. Anayasa'nın 73'üncü maddesinin, herkesi gelirleri nispetinde vergi ödemekle yükümlü kıldığını vurgulayan Başkan Küçükler, bu nedenle toplumun tüm kesimlerinin vergi ödev ve sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Verginin, yerel yönetimleri yakından ilgilendiren önemli bir başka boyutunun bulunduğuna dikkati çeken Küçükler, belediyelerin, toplanan vergilerden pay aldıklarını anımsatarak, "En kutsal kazancın vergilendirilmiş kazanç olduğunun toplum olarak bilincine varmalıyız. Kaldı ki, ödenen her kuruş vergi, sonuç itibariyle halka yansıtılmakta ve her alanda hizmet olarak geri dönmektedir. Belediyeler bu yapı içerisinde önemli birer örnektir" dedi.

Öte yandan toplumun refah düzeyiyle doğrudan ilişkili olan vergi sisteminin karşısında kayıt dışılık gibi önemli bir sorunun bulunduğunu hatırlatan Başkan Küçükler, vergi sistemi güçlendikçe ve toplumda vergi bilinci yükseldikçe bu sıkıntının da bertaraf edileceğini dile getirdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Büyükşehir Belediyesi'ndeydi… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement