Esenler Belediyesi Kadir Gecesi'nde 10 Bin Hatim 100 Bin Dua Programı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Esenler Belediyesi Kadir Gecesi'nde 10 Bin Hatim 100 Bin Dua Programı Düzenledi

Esenler Belediyesi Kadir Gecesi\'nde 10 Bin Hatim 100 Bin Dua Programı Düzenledi

Esenler Belediyesi Kadir Gecesi'nde 10 Bin Hatim 100 Bin Dua programına ev sahipliği yaptı. Programda 23 kişi Umre hakkı kazandı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da mübarek gecenin önemine değindi. Esenlerli binlerce kişi Dörtyol Meydanında gerçekleşen programda bir araya geldi.

19.04.2023 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi, Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen bereket ve mağfiret vesilesi Kadir Gecesi'nde "10 Bin Hatim, 100 Bin Dua" programına ev sahipliği yaptı. Esenler'de bir gelenek haline gelen programda 23 kişi çekilişle 'Umre' hakkı kazandı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sohbetiyle mübarek gecenin önemine değindi.

Esenler'de her yıl Kadir Gecesi'ne özel Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen "Dua Buluşması" programı bu yıl da on binlerce Esenlerliyi duada buluşturdu. Her yaştan Esenlerlinin katılımıyla gerçekleşen program, sözlerin en güzeli olan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun yanı sıra Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile on binlerce Esenlerli katıldı. Gecede okudukları ilahilerle gönüllerde taht kuran Fırat Türkmen ve Muhammed Ahmet Fescioğlu, kulakların pasını sildi. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye birinciliği elde eden Enes Özsoy, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle gönüllere huzur verdi. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise bu mübarek gecenin önemine değinerek yapılması gerekenleri aktardı. Gecenin sonunda Esenler Müftüsü Osman Yazıcı, okunan hatmi şeriflerin duasını gerçekleştirdi. Program, 2023 yılının simgesine 23 Umre çekilişi ile sona erdi. Heyecanlı anların yaşandığı umre çekilişinde talihliler gözyaşlarına hakim olamadı.

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Büyük ramazan etkinlikleri organize etmek için büyük emek sarf etmek istiyorduk. Fakat 6 Şubat'ta ülkemizde meydana gelen büyük afet dolayısıyla deprem bölgesinde çalışmak oradaki kardeşlerimizin yarasına merhem olmak için sizin adınıza deprem bölgesindeyiz. Bir taraftan orada kardeşlerimize iftar programı bir taraftan ise oradaki kardeşlerimize sahur programı ile beraber oradaki acıları sarmak üzere 6 Şubat'tan beri oradayız ve orada enkaz kaldırdık. Rabbim bizi bir daha böylesine bir felaketle karşılaştırmasın. Şunu gördüm ki bugüne kadar hayatımda çok deprem bölgesine gittim. Ama hayatımda böyle büyük bir felaket görmedim. Eğer gitmeyenleriniz varsa gidip görmenizi tavsiye ederim. Ama bu felaket de bir şey gördüm bu aziz millet o kadar büyük bir millet ki. Bu kadar büyük bir felaket eğer başka bir ülkenin başına gelseydi yerinden daha oynayamazdı. Az sonra Nihat hocam gelecek onu dinleyeceksiniz sonra kuralları çekeceğiz. Bugüne kadar yüzlerce kardeşimizi umreye gönderdik bugün de göndereceğiz inşallah. Ama bir şey söylemem lazım bakın aynı deprem Suriye'de oldu uluslararası literatürde bu depremin adı Suriye, Türkiye depremi diye geçti. Soruyorum size Suriye'de kaç kardeşimiz vefat etti? Bilen var mı. Ama biz bütün dünyayı seferber ettik devletimiz seferber oldu. Esenlerin güzel insanları devletiniz de kadar güçlüyse siz o kadar güçlüsünüz. Bugün Türkiye dünyada en büyük ülkeler kategorisine girdiyse denize savaş gemilerini indirebiliyorsa gökyüzüne uydular gönderebiliyorsa Bu Türkiye'nin gücündendir. 14 Mayıs büyük zafer günü olacak inşallah ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden devlet başkanlığını burada kutlayacağız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenler Belediyesi Kadir Gecesi'nde 10 Bin Hatim 100 Bin Dua Programı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement