Esenyurt'ta Son İftar Sofrası Yetimler İçin Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Esenyurt'ta Son İftar Sofrası Yetimler İçin Kuruldu

Esenyurt Belediyesi, Ramazan ayının son iftar sofrasını ilçede bulunan yetim çocuklar için kurdu.

17.07.2015 08:54

Esenyurt Belediyesi, Ramazan ayının son iftar sofrasını ilçede bulunan yetim çocuklar için kurdu.

Esenyurt Belediyesi Ramazan ayı süresince kurduğu iftar sofralarının sonuncusunu yetim çocuklar için kurdu. Ramazan boyunca birbirinden farklı çok sayıda etkinliğe imza atan Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Nikah Sarayı'nda düzenlediği iftar programında yüzlerce aileyi ağırladı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına çok sayıda vatandaş katıldı. İftar öncesi masaları ziyaret eden Başkan Kadıoğlu konukları ile ayrı ayrı ilgilendi. Ezan vaktinin gelmesiyle birlikte vatandaşlar Ramazan'ın son orucunu dualarla açtı.

RAMAZAN ESENYURT'TA DOLU DOLU YAŞANDI

Ramazan ayı boyunca 10 binlerce vatandaşı iftar sofrasında ağırlayan Esenyurt Belediyesi, komşuları kurulan sofralarda buluşturdu. İhtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ikramının bir ay boyunca aralıksız sürdüğü Esenyurt'ta iftar sonrası düzenlenen etkinliklerle de Ramazanın neşesi hep birlikte paylaşıldı.

"YETİMLERE KOL KANAT GERMELİYİZ"

Yetimlerin her zaman gözetilip korunması gerektiğine vurgu yapan Başkan Necmi Kadıoğlu,"Yetim gülerse dünya güler. Biz yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Peygamberimizin baba ve annesi vefat ettikten sonra Rabbim 'in ona sağladığı imkanlar bugün bizim için bir ölücüdür. Peygamberimize nasıl kol kanat gerilmiş ise bizim de şuan ilimizde yaşayan yetimlerimize aynı ölçüde kol kanat germemiz lazım. Bu İslam'ın gereğidir. Devletimizin, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ve gerekse biz belediyeler onların acılarını azaltmak için elimizden gelenleri yapıyoruz. Bugünkü iftarda da onarı unutmadığımızı bilmelerini istedik. Bunun için son güne getirdik" şeklinde konuştu.

Başkan Kadıoğlu iftar sonrası programa katılan vatandaşlarla bayramlaşarak sorunlarını ve isteklerini dinledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenyurt'ta Son İftar Sofrası Yetimler İçin Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement