Eskad İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Eskad İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Eskad İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Edirne'de Ekim ayında kurulan, "Edirne Sınır Ötesi Kültürleri Araştırma Derneği (ESKAD)", ilk genel kurulunu yaparak faaliyetlerine başladı.

05.12.2013 12:46

Edirne'de Ekim ayında kurulan, "Edirne Sınır Ötesi Kültürleri Araştırma Derneği (ESKAD)", ilk genel kurulunu yaparak faaliyetlerine başladı. Genel kurulda seçilen yönetim kurulu başkanlığına Ersin Demir getirildi.

Kültürel ve sosyal alanlarda ulusal ve uluslararası sivil toplum faaliyetlerini gerçekleştirmek için kurulan Edirne Sınır ötesi Kültürleri Araştırma Derneği, kişi ve kuruluşlara destek vermeyi de hedefliyor. Yönetim Kurulu başkanlığına getirilen Ersin Demir, öncelikli amaçlarının uluslararası projelerle toplumlar arasında diyalog ve işbirliği olanaklarını yaratmak olduğunu söyledi.

Dernek yönetim kurulunda projeler konusunda deneyimli üyelerinin bulunduğunu da kaydeden Demir, "Avrupa'ya sınır olan şehrimizde, uluslararası alanda ortak çalışmalarla gerçekleştirebileceğimiz bir çok çalışma mevcut. Komşu ülkeler başta olmak üzere, uluslararası alanda bir çok ülke ile projeler gerçekleştirebilecek bir konumdayız. Biz de dernek olarak bu yönde çalışmalar yapmak istiyoruz. Derneğimiz yeni faaliyete geçti ama bugüne kadar bir kaç ülkeden uluslararası forumlar kanalıyla proje teklifleri aldık. Yönetim kurulu olarak ilk etapta hazırladığımız proje fikirlerini gerekli formatlarda düzenledik ve ilgili kurumlardan çağrılar geldikçe, bu fikirlere yenilerini de ekleyerek gerekli başvurularımızı yapacağız. Kültürel alanda dernek bünyemizde gruplarımız da mevcut. Bunları da çalışmalarımızda değerlendirip, şehrimize kültürel ve sosyal alanda tanıtım konusunda katkılar yapmak istiyoruz. Fikir ve düşüncelerimizi kısa süre içerisinde şehrimizdeki kurum ve kuruluş üst düzey yöneticileri ve temsilcilerini de ziyaret ederek paylaşacağız" dedi.

Öte yandan yeni seçilen yönetim kurulu ilk toplantısını yaparak görev bölümü gerçekleştirdi. Derneğin başkan yardımcılığına Selim Bilginkaya, Genel Sekreterliğine Mustafa Filiz, Saymanlığa Cengiz Küçük, üyeliklere de Ahmet Zeynel Çetinoğlu, Hikmet Çavuşoğlu ve Nedim Kanık getirildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskad İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement