Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Şu kötü alışkanlıkları, sigaradır, içkidir, minimuma indirmenin yolunu hep beraber aramalıyız. Çocuklarımızın, gençlerimizin zihni geleceği inşa etmeye çalışmalı, onlara ilişkin dolup taşmalı" dedi.
Ala, merkez Osmangazi ilçesinde, restorasyon sonrası Yeşilay Bursa Şubesinin kullanımına sunulan tarihi Reyhan Paşa Hamamı binasının açılışında yaptığı konuşmada, Yeşilay'ın son yıllarda önemli faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.
İnsanın ruh ve beden sağlığına dair farkındalık oluşturan faaliyetlere her zaman destek vereceklerini belirten Ala, "Şu kötü alışkanlıkları, sigaradır, içkidir, minimuma indirmenin yolunu hep beraber aramalıyız. Çocuklarımızın, gençlerimizin zihni geleceği inşa etmeye çalışmalı, onlara ilişkin dolup taşmalı. Tabii ki kötü alışkanlıklar da hayatın arzu etmediğimiz bir parçası. O zaman o kardeşlerimize de yardım etmenin çeşitli faaliyetlerini, yönlerini bulmamız lazım. İşte bu mekanlar, özellikle Yeşilay bu konuda en önemli kurumumuz" diye konuştu.
Ala, bu tür tarihi mekanların, insanlığa ecdat emaneti olduğunu dile getirdi.
Bu mekanlar yok olursa, ne kadar zengin olunursa olunsun tekrar yapılamayacağını vurgulayan Ala, şunları kaydetti:
"İnşa ettiğinizi zannedersiniz çünkü 1431'de yapılmış bir mekanı daha sonra yeniden inşa etseniz bile içine girenler, biraz tarih bilincine sahipse, 1431'deki ustaların çekiç şakırtılarını duymak isterler. O taşlar o tarihten size bir şeyler anlatır. Bir kenti sonradan kurabilirsiniz ama bir şehri sonradan kuramazsınız. Şehir 2 bin yıllıksa o şehri kurabilmek için 2 bin yıl geçmesi lazım. Buna zamanla tarih bilinci de dahildir. Tarihi mekanların bedeli olmaz. Tarihi mekanlar korunur, restore edilir ve bir sonraki nesle aktarılır. Bu bir mecburiyettir."
Daha sonra Ala, binayı hizmete açarak bölümlerini gezdi.
Törende, Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk ve cemiyetin Bursa Şubesi yetkilileri hazır bulundu.
Son Dakika › Yerel › Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?