Eski Kitaplar Eskimez Projesi Hayata Geçirildi - Son Dakika
Yerel

Eski Kitaplar Eskimez Projesi Hayata Geçirildi

Eski Kitaplar Eskimez Projesi Hayata Geçirildi

BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında topladıkları kitapları 100. Yıl İlkokulu'na armağan etti.

04.06.2013 15:09  Güncelleme: 15:16

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri, "Eski Kitaplar Eskimez" sosyal sorumluluk projesi kapsamında topladıkları kitapları 100.Yıl İlkokulu'na armağan etti.

BEÜ Maden Mühendisliği'nden bir grup öğrenci, öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Alaattin Çakır'ın öncülüğünde "Eski Kitaplar Eskimez" adı altında sosyal sorumluluk projesi başlattı. Yaklaşık bin 400'e yakın kitabı BEÜ'de toplayan proje ekibi, kitap ihtiyacı olan okullar için Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçti.

Kitap ihtiyacı belirlenen okullar ile iletişime geçen BEÜ Proje ekibi, öğrenciler ile buluşarak kitapları teslim etti. Kitapların okullarının kütüphanesine kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren 19 Mayıs 100. Yıl İlkokulu Müdürü Betül Göksel şöyle dedi:

"Bu gün burada BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapmış oldukları kitap toplama kampanyası sonucunda temin ettikleri kitapları, okul kütüphanesine bağışlarının kabulü için bir arada toplandık. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından arandık. Kütüphanemizdeki kitap durumu soruldu. Üniversitemizin yapmış olduğu bu projede yer almamız istenip istenmediği bize soruldu. Bizler de memnuniyetle kabul ettik. Daha sonra BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü'nden Yard. Doç. Dr. Alaattin Çakır ile görüştük. Bizler de okulumuzda oluşturduğumuz komisyonla BEÜ'ye giderek öğrencilerimizin seviyelerine uygun kitapları seçtik. Ulu Önderimiz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlerken, bilginin temel taşıyıcısının kitaplar olduğunu biliyoruz."

Sosyal Sorumluluk Projesi'nde yer alan öğrenciler adına konuşma yapan bir öğrenci de proje hakkında şöyle dedi:

"Eski Kitaplar Eskimez adı altında başlattığımız sosyal sorumluluk projesinde bize katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Alt yapı desteklerinden dolayı BEÜ Rektörlük makamına teşekkürlerimizi bir borç biliriz."

Projede yer alan öğrenciler, kitap teslim töreni sırasında hocalarına bir de sürpriz yaptı. Kendi aralarında anlaşan öğrenciler, hazırladıkları plaketi kendilerine yol gösterici nitelikte yardımcı olan Alaattin Çakır'a verdi. Törenin ardından, kitaplar okul öğrencileriyle birlikte kütüphaneye taşındı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Kitaplar Eskimez Projesi Hayata Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement