Eskişehir'de, Çin'in Changzou kenti Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından "Doğudan Gelen Esinti" adlı sergi düzenlendi.
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde, Eskişehir'le kardeş şehir olan Çin'in Changzou kenti Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından resim sergisi açıldı.
Sergi açılışında konuşan Anadolu AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Doğan, müzenin çok renkli ve farklı bir sergiye ev sahipliği yaptığı belirterek, sergiye emeği geçenlere teşekkür etti.
AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Yard. Doç. Dr. Sadettin Aygün ise Çin'in Changzou kenti Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından ilk serginin 2011 yılında Açıköğretim Fakültesi Sergi Salonu'nda açıldığını, geçen yıl ise AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin Changzou kenti Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde sergi açtığını söyledi.
Yıllar geçtikçe açılan sergilen kalitesinin arttığını dile getiren Aygün, "Bugün açılışı yapılan sergide Çin'in Changzou kenti Sanat ve Tasarım Fakültesi'nden gelen 20 öğretim görevlisi ve 50 öğrencinin eserleri yer alıyor. Ziyaretçilerin zevkle izleyeceği bir sergi olacağını düşünüyorum" dedi.
Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Wang Ruixia da AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin ve öğrencileri tarafından Changzou kentinde açılan serginin yoğun ilgi gördüğünü ve beğenildiğini kaydetti.
Sergide yer alan eserler hakkında bilgi veren Ruixia, "Bu sergi için Çin'den 160 eser getirildi. Suluboya, kurşunkalem ve kağıt kesme eserlerin yer aldığı serginin konusu geleneksel Çin kültürü ve coğrafik özellikleri ayrıca Çin'e ait sembolüyle ilgili. Anadolu Üniversitesine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Açılışta sergiye katılan sanatçılara plaket verildi.
Sergi 8 Mayıs'a kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir.
Son Dakika › Yerel › Eskişehir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?