Eskişehir Devlet Hastanesi'nde Sivil Savunma Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde Sivil Savunma Tatbikatı

Eskişehir Devlet Hastanesi\'nde Sivil Savunma Tatbikatı

Eskişehir Devlet Hastanesi yöneticiliği ile Eskişehir il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 'Sivil Savunma Tatbikatı' yapıldı.

21.10.2013 14:30

Eskişehir Devlet Hastanesi yöneticiliği ile Eskişehir il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 'Sivil Savunma Tatbikatı' yapıldı.

Kamu Hastaneler Birliğinden Sivil Savunma Uzmanı Dural Çiçek ile Eskişehir Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Cevdet Perçem tarafından organize edilen tatbikatta, gönüllülere, meydana gelebilecek doğal afetlere karşı alınabilecek tedbirler konusunda eğitim verildi.

Tatbikata ilişkin açıklamalarda bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hüseyin Fidan, deprem, sel ve sanayi bölgesi içerisindeki muhtemel teknolojik afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla tatbikatlar içeren eğitimlere devam ettiklerini kaydetti.

Açık tehlike ve tehditler göz önüne alındığında sivil savunmanın öneminin daha iyi anlaşıldığını anlatan Fidan, "Bu nedenlerden dolayı Eskişehir Devlet Hastanesi'nde iki saatlik ders programları hazırlanarak iki günde 154 kişiye eğitim ve tatbikat yapıldı. Doğal ve teknolojik afetlere karşı gönüllü personele pratik eğitimlerle tedbirler alınmakta, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası yapılacak işlemleri içeren eğitimlerimiz devam etmektedir. Eğitim programımız, uygulamalı olarak iki haftayı kapsamakta olup, kurum görevlilerinin yanında gönüllülerle birlikte sivil toplum örgütlerine ve halkımızın katılımlarına açıktır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Devlet Hastanesi'nde Sivil Savunma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement