Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar İçin İki Önemli Değişiklik - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar İçin İki Önemli Değişiklik

Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar İçin İki Önemli Değişiklik

Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnaf ve sanatkarlar için yeniden belirlenen bir takım uygulamalar hakkında bilgi verdi.

12.08.2016 12:35

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnaf ve sanatkarlar için yeniden belirlenen bir takım uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren iki önemli konu olduğunun altını çizen Birsen, yeni nesil yazar kasaya geçme zorunluluğunun bir yıl uzatıldığı müjdesini verdi. Birsen, "Maliye Bakanlığınca yapılan değişiklikle yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğu ile ilgili olarak 2014 yılı satışları 150 bin TL'nin altında olanlar için 1 Ocak 2017 yılında yeni nesil yazar kasaya geçmesi zorunlu kılınmıştı. Yeni düzeleme ile 2014 yılı hasılatları 150 bin TL'nin altında kalan esnaf ve sanatkarlarımız için yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğu 1 Ocak 2018 tarihine ertelenmiştir"dedi.

İkinci düzenlemenin perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında olduğunu belirten Birsen, yeni düzenleme hakkında şu bilgileri paylaştı,

"Perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkındaki yönetmelik yürürlüğe girdi. Söz konusu yönetmeliğe göre büyük mağazalara marketlere mal ve hizmet üreten esnaf ve sanatkarlarımız için bundan böyle mal ve hizmetlerin vadeleri raf ömrüyle sınırlandırılmıştır. Bu konuda sözleşme şartları geçerli olacaktır. Bu durumda olan üyelerimizin sözleşmelerini bu değişen hususlara dikkat ederek yapmaları menfaatleri için önemlidir. Daha geniş bilgi için mesleki odalarına ziyaret etmeleri önemlidir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar İçin İki Önemli Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement