Eskişehir Tabip Odası'ndan 'Toplumsal Barış' Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Tabip Odası'ndan 'Toplumsal Barış' Konulu Panel

Eskişehir Tabip Odası\'ndan \'Toplumsal Barış\' Konulu Panel

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Tabip Odası tarafından 'Toplumsal Barış' konulu panel düzenlendi.
Eskişehir Tabip Odası tarafından Eskişehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası konferans salonunda yapılan 'Toplumsal Barış' konulu...

30.11.2013 17:39

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Tabip Odası tarafından 'Toplumsal Barış' konulu panel düzenlendi.

Eskişehir Tabip Odası tarafından Eskişehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası konferans salonunda yapılan 'Toplumsal Barış' konulu panele, yazar Aydın Çubukçu ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Altan Eşsizoğlu katıldı. Açılış konuşması yapan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, hekimlerin savaşsız, sömürüsüz, insanların acı çekmeyip gerçekten sağlıklı olabildikleri bir dünyayı hedeflediklerini söyledi.

Panelist Doç. Dr. Altan Eşsizoğlu ise, dünya ve ülke genelindeki savaş, terör olaylarından örnekler vererek, toplumsal gerçeklik ortaya çıkmadan gerçeğin ortaya çıkmasında bir takım toplumsal fayda elde edilemeyeceğini kaydetti. "Kendini eylemlerinin sorumlusu olarak görmemek vicdandan istifasıdır" diyen Eşsizoğlu, "Toplumun yeniden inşası ortak bir yol, ahlak oluşturulması, gerçek bir kamunun ihtiyacı oluşmasıdır" dedi.

Yazar Aydın Çubukçu da, toplumda son yıllarda dile getirilen 'gözyaşlarının rengi aynıdır' sözlerini anımsatarak, "Barışı herkes istiyor. Barışın mutlak hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Mücadele etmeden barış olmaz. Yüzleşmek için değişmek için mücadele etmek gerekiyor. Herkes kendi geçmişi ile yüzleşmeli. Devlet; Ermeni ve Kürt olaylarında kılını kıpırdatmıyor, özür dilemiyor. Barışı en çok isteyenler en çok savaş isteyenler oluyor" dedi.

Barış için savaş edenlerin, karşısındakilerin yaptıkları savaş ile aynı olmadığını vurgulayan Çubukçu şunları söyledi:

"Petrol için, enerji kaynaklarını ele geçirmek için yapılan savaş ile barış için yapılan savaş farklı. Barış için yapılan savaş, hak için, yoksulluğa karşı için yapılan savaşlar ahlaklı onurludur." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Tabip Odası'ndan 'Toplumsal Barış' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement