Esogü'de "Beynimize Zarar Veren Maddeler" Konferansı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Esogü'de "Beynimize Zarar Veren Maddeler" Konferansı

21.02.2012 16:20

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı tarafından Beyin Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Beynimize Zarar Veren Maddeler" konferansı gerçekleştirildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı tarafından Beyin Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Beynimize Zarar Veren Maddeler" konferansı gerçekleştirildi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Munise İpek Cingi, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konferansta yaptığı konuşmada, beynin kafatası ve beyin zarları tarafından mükemmel bir şekilde korunduğunu kaydetti.

İnsanların da bu korumaya destek olmak için yaşamları süresince dikkat etmesi gereken çeşitli faktörlerin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cingi, şöyle konuştu:

"Beyin, ancak bu sayede kusursuz bir dengeyle vücut fonksiyonlarını yönetebilir. Beyin fonksiyonlarına zarar veren faktörler hava kirliliği, yetersiz ve dengesiz beslenme, uyku yetersizliği, aşırı tuz tüketimi, sigara, alkol, uyuşturucu kullanımı ve son yıllarda gelişen teknolojiye bağlı olarak maruz kalınan radyasyon olarak sıralanabilir. Ayrıca beyin hücreleri çalışmadığında kaybolur. Az konuşma ve zihni fazla çalıştırmayan tek düze yaşam tarzı da beyin fonksiyonlarını yavaşlatır."

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esogü'de 'Beynimize Zarar Veren Maddeler' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement