Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversitelerin eğitim-öğretimin yanı sıra araştırma faaliyetleri yürüten ve içinde bulunduğu bölgenin problemlerine çözümler sunan kurumlar olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, üretmenin, inovasyon ortaya koymanın bu inovasyonu teknolojiye dönüştürüp ülkenin kalkınmasına katkı sağlamanın üniversitelerin görevi olduğunu kaydetti.
Bazı çalışmalarda finansal desteğe ihtiyaç duyulduğu ifade eden Prof. Dr. Gönen, şöyle konuştu:
"ESOGÜ olarak 1994'ten beri 500'ün üzerindeki projeye 10 milyon liradan fazla destek sağladık. Üniversiteler eğitim-öğretimin yanı sıra araştırma faaliyetleri yürüten ve içinde bulunduğu bölgenin problemlerine çözümlerler sunan kurumlardır. Bu toplantıyla üretilecek projeler ve yapılacak çalışmalar üniversiteye, bilim dünyasına, ülkemize ve insanlığa katkı sağlamasını istiyorum."
TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkan Vekili Doç. Dr. Necati Demir ise TÜBİTAK olarak akademisyenlere proje desteği sağlamanın yanında asıl amaçlarının üniversitelerle köprü kurmak ve iletişimi geliştirmek olduğunu ifade ederek, akademisyenlerin TÜBİTAK'a yönelik düşünce, katkı ve eleştirini paylaşması gerektiğini bildirdi.
- ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Esogü'de Tübitak Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?