Ev Hanımları Jüri Karşısında Ter Döktü - Son Dakika
Yerel

Ev Hanımları Jüri Karşısında Ter Döktü

Ev Hanımları Jüri Karşısında Ter Döktü

“Güngören 2013-2014 Bilim, Sanat ve Kültür Ligi Proje Yarışması” kapsamında ev hanımları yöresel yemeklerle jüri üyeleri karşısında ter döktü.

10.04.2014 15:57

"Güngören 2013-2014 Bilim, Sanat ve Kültür Ligi Proje Yarışması" kapsamında ev hanımları yöresel yemeklerle jüri üyeleri karşısında ter döktü. Hünerleriyle tatları damakta bırakan kadınlar, tadın yanında estetik bir sunumun da önemli olduğunu gösterdi.

Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen "Güngören 2013-2014 Bilim, Sanat ve Kültür Ligi Proje Yarışması" kapsamında ev hanımları tezgah başında ter döktü. Halk eğitim kurslarında 3 ay boyunca eğitim alan kadınlar, Cevizlik Sosyal Tesisleri'nde öğrendikleri yöresel tatlarla jüri üyelerine hünerlerini sergiledi. 9 grubun yarıştığı yöresel rekabette kadınlar, tadın yanında estetik bir sunumunda herkesi etkileyeceğini gösterdi.

Antep peynirli ve Antep fıstıklı irmik helvasını yapan Kerimi Süme, çok iddialı olduklarını belirterek, "Şuanda yazımızı tabağımıza yazdık daha sonra da antepfıstığı ile süslememizi yaptık. İnşallah karşılığını alırız" dedi.

Pekmezli helva ve Elazıg yöresine ait köfte yapan Melek Dürger, "Arkadaşların yaptıkları yemeklere de göz kestirdim onlarda çok güzel şeyler yapmışlar" şeklinde konuştu.

Jüri üyelerine 4 çeşit yemek ve tatlı sunan Remziye Bergin, genellikle yöresel tatlar üzerine yemekler yaptıklarını her grup gibi kendilerine de güvendiklerini söyledi.

Program sonunda dereceye giren ev hanımlarına çeşitli hediyeler verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ev Hanımları Jüri Karşısında Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement