Ev Hanımlarına Para Kazanma İmkanı - Son Dakika
Yerel

Ev Hanımlarına Para Kazanma İmkanı

Aydın'da ev hanımları, ürettikleri el işi ve yemekleri, belediyenin kendilerine tahsis ettiği pazarlarda satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

07.03.2014 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da ev hanımları, ürettikleri el işi ve yemekleri, belediyenin kendilerine tahsis ettiği pazarlarda satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Aydın Belediyesince ayda 3 kere Sevgi Yolu ve Kültür Sokağı'nda açılan pazarlara akın eden ev hanımlarının ürünleri, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşıyor.

Pazara getirdiği yemekleri satışa sunan 42 yaşındaki ev hanımı Naciye Songur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 çocuğunun okul masrafını bu şekilde çıkarma imkanı bulduğunu söyledi.

Ev hanımları için oluşturulan pazarların büyük fırsat olduğunu dile getiren Songur, "Baklava, mantı, tarhana, yaş pasta, mercimek köftesi gibi yemekler yapıp pazarda satıyorum. Satışlar çok güzel. 4 çocuğumuzdan 2'si üniversiteye gidiyor, 2'si ise üniversiteye hazırlanıyor. Buradan kazandığım parayı çocuklar için harçlık yapıyorum" diye konuştu.

Pazar sayesinde bir yandan evde boş oturmaktan kurtulduğunu diğer yandan aile bütçesine katkı sağladığını ifade eden Zehra Bulut (52) da "Banyo lifi, bebek yeleği ve şapkası, bere gibi el işleri yapıyorum. Bunları pazarda satıyorum. Ürünler yoğun ilgi görüyor" dedi.

Sarma, börek, baklava, kek, kısır ve mercimek köftesi yapıp pazarda sattığını kaydeden Fatma Özyurt (48) ise pazarın kurulduğu gün sayısının artırılmasını istediklerini dile getirdi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ev Hanımlarına Para Kazanma İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement