Ev Hanımlarından Kışa Hazırlık - Son Dakika
Yerel

Ev Hanımlarından Kışa Hazırlık

Ev Hanımlarından Kışa Hazırlık

Kavurucu yaz sıcaklarının hüküm sürdüğü bugünlerde gelecek zorlu günleri düşünen Eskişehir’de ev hanımları kışlık yiyeceklerini şimdiden depolamaya başladı.

11.07.2015 12:41

Kavurucu yaz sıcaklarının hüküm sürdüğü bugünlerde gelecek zorlu günleri düşünen Eskişehir'de ev hanımları kışlık yiyeceklerini şimdiden depolamaya başladı. Lezzetli ve doyurucu bir makarna çeşidi olan "erişte" ler ev hanımları tarafından özenle hazırlanıyor.

Birçok ev hanımı, havaların ısınmasıyla birlikte oturdukları yerden aile bütçesine katkıda bulunmak ve doğal yiyeceklerini kendileri üretmek amacıyla kışlık besinlerini hazırlamaya başladı. Maharetli ellerle buluştuğunda çok lezzetli makarnalar oluşturan un, süt, yumurta gibi kolay tedarik edilen malzemelerle, bütün kış yetecek makarna stoğu oluşturulabiliyor. Modern çağın getirisi olan hazır besin tüketen toplumda, markette satılan hazır makarnalar, özellikle kırsal kesimde çok popüler olan, evde yapılan makarna üretimini pek de etkilemiş görünmüyor.

Eskişehir merkez dahil tüm ilçe ve köylerinde ev yapımı makarnanın hazır makarnalardan daha güzel ve doyurucu olduğunu söyleyen, Eskişehir Yenikent mahallesi ev hanımlarından Saadet Arda, "Ev makarnasının oldukça kolay bir yapımı var. Ev makarnası yapmak için un, süt, yumurta, irmik ve su gerekli. Fakat ustalık ve el emeğinin de göz ardı edilmemesi gerekir" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ev Hanımlarından Kışa Hazırlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement