Festival Heyetinden Öztürk'e Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Festival Heyetinden Öztürk'e Teşekkür Ziyareti

Festival Heyetinden Öztürk\'e Teşekkür Ziyareti

Sakarya'da düzenlenen 6. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivalinin Yürütme Kurulu Üyeleri, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk'ü ziyaret etti.

10.07.2015 16:10  Güncelleme: 16:39

Sakarya'da düzenlenen 6. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali'nin Yürütme Kurulu Üyeleri, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Bu yıl 11.'si düzenlenen festivalin ülkeler arası kültür paylaşımı açısından önemli bir etkinlik olduğunu ve belediyelerin de bu festivale önemli katkıları olduğunu dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ile festival sorumlu heyeti, 20-25 Nisan 2015 tarihleri arasında Sakarya 6. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali'ne yapmış olduğu katkılardan dolayı Sakarya Valiliği tarafından verilen teşekkür belgesini Başkan Öztürk'e takdim etti.

İl Kültür Müdürü Yorulmaz Başkan Öztürk'ü ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Kültürel faaliyetler çerçevesinde düzenlenen Sakarya 6. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali'ne Erenler Belediyesi destek verdi. Bu yıl Polonya'da düzenlenen halk oyunları festivaline gidecek olan ekibimiz Erenler Belediyesi adı ile bu programa katılacaklardır. Bu katkılarından dolayı Erenler Belediye Başkanı Sayın Cavit Öztürk'e teşekkür ederiz" dedi.

Yorulmaz'dan sonra söz alan Başkan Öztürk ise yaptığı konuşmada, "Yurtdışında ülkemizin ve şehrimizin kültürel değerlerini temsil edecek ve orada tanıtacak olan bu ekibe İl Kültür Müdürlüğü'nden gelen talep üzerine destek verme kararı almış bulunmaktayız. Erenler Belediyesi olarak bu tür kültürel faaliyetlere her zaman destek vermeye hazırız. Nazik ziyaretlerinden dolayı festival heyetimize, Sakarya Valiliğimiz tarafından düzenlenen bu belgeyi bize takdim eden İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz'a ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan festival ile ilgili basında çıkan iddialar hakkında konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz'ün destek çağrısını cevapsız bırakmak gelişen Erenler vizyonuna ters olurdu. Burada festivale gidecek olan kişiler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce belirlenmiş olup ayrıca katılımcıların hiçbir masrafı da belediyemiz tarafından karşılanmamaktadır. Daha önceki yıllarda başka belediyelerinde aynı festivale bu şekilde destek verdiği bilinmektedir. Hal böyle iken söylediklerimizin tersine ısrarla bir takım iddialarda bulunmanın iyi niyetli bir yaklaşım olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Festival Heyetinden Öztürk'e Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement