Foça'da Denizci Çocuk Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Foça'da Denizci Çocuk Şenlikleri

Foça\'da Denizci Çocuk Şenlikleri

İzmir ve ilçelerinde bir dizi sosyal etkinliklerle 6-12 yaş arası minik öğrencilere denizi tanıtmaya devam eden, DTO İzmir Şubesinin Denizci Çocuk Şenlikleri Foça'da da yapıldı.besin kaynağı olan deniz canlıları üzerinde ki olumsuz etkileri...

03.03.2012 12:02

İzmir ve ilçelerinde bir dizi sosyal etkinliklerle 6-12 yaş arası minik öğrencilere denizi tanıtmaya devam eden, DTO İzmir Şubesinin Denizci Çocuk Şenlikleri Foça'da da yapıldı.

Öğrencilere yönelik denizi ve denizciliği sevdirmek adına Foça Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Denizci Çocuk Şenlikleri çerçevesinde deniz kirliliğinin denizlerde yaşayan ve aynı zamanda

besin kaynağı olan deniz canlıları üzerinde ki olumsuz etkileri tiyatro ve kukla gösterileri ile anlatıldı.

Keyifli dakikalar geçiren öğrenciler birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinliklerle deniz kirliliği konusunda bilinçlendirildi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu da"Temel denizcilik eğitimi, denizlerin önemi, küresel ısınma, sağlıklı gıdalar yemek balık tüketiminin faydaları" konulu sunum gerçekleştirdi. Tiyatro ve kukla gösterisi ile başlayan etkinlikler, deniz canlılarını tanımaya yönelik korsan sandığı büyük engelli parkurunda korsan hazinesi bulma ve şişme havuzda balık tutma oyunları ile gemici bağları eğitimi, gemi maketi atölye çalışması oyunlarıyla devam etti.

Optimist yelkenli tekne kullanma eğitimi ile sona

eren denizci çocuk şenliğe katılan öğrencilere, DTO İzmir Şubesi'nin yayını olan "Ben Denizciyim" adlı çocuk kitabı dağıtıldı ve balık-ekmek ile meyve suyu ikram edildi.

DTO İzmir Şubesi tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülerek, İzmir ve ilçelerinde gerçekleştirilen Denizci Çocuk Şenlikleri Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Pınar Et ve Dimes tarafından da destekleniyor.

(HE-AH-)

03.03.2012 11: 42 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da Denizci Çocuk Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement