Fransa'nın Şam Büyükelçisi Chevallier, Konteyner Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Fransa'nın Şam Büyükelçisi Chevallier, Konteyner Kenti Ziyaret Etti

Fransa\'nın Şam Büyükelçisi Chevallier, Konteyner Kenti Ziyaret Etti

Türkiye'ye gelen Fransa'nın Şam Büyükelçisi Eric Chevallier, Kilis Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

11.05.2012 12:24

Türkiye'ye gelen Fransa'nın Şam Büyükelçisi Eric Chevallier, Kilis Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

Türkiye ziyareti kapsamında Ankara'da Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştükten sonra Kilis'e gelen Büyükelçi Chevallier, Kilis Valisi Yusuf Odabaş'ı makamında ziyaret ederek, Suriyeli sığınmacıların durumu ve konteynerkent ile ilgili bilgi aldı. Kendisine Kilis yöresine ait "yemeni" ile yöreye özgü yiyecekler ikram edilen Chevallier,

daha sonra 10 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğu konteyner kente geçerek, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fransız hükümeti ile yetkililerini temsilen burada olduğunu belirten Chevallier, "Türkiye tarafından misafir edilen Suriyelileri vatandaşlarla dayanışma amacıyla geldim. Ayrıca Türk yetkililer ile Suriyelilerin durumu hakkında görüşme yapmak üzere geldim. Ayrıca Suriyelilerin burada durumlarını yaşayış şartlarını görmek yakından görmek üzere bir fikir edinmek üzere geldim. Bu sabah sayın vali ile yaptığımız görüşmeden çok memnun kaldım. Sayın validen Suriyelilere sağlanan insanı yardımlar konusundaki bilgi aldım. Yapılan yardımlar ve cömertlikten dolayı çok etkilendiğini ifade etmek isterim" dedi.

FRANSA SURİYE'DEKİ ŞAM BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KAPATMIŞTI

Fransa'nın Şam Büyükelçiliği, Suriye'nin Humus kentindeki bombardımanda ölen Fransız Foto Muhabiri Remi Ochlik'in ölümünden sonra, güvenlik gerekçesiyle kapatılmış, elçilik çalışanları da Fransa'ya çağırmıştı. Fransa'nın Şam Büyükelçisi Eric Chevallier, bir süreden beri Fransa'da kalıyordu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fransa'nın Şam Büyükelçisi Chevallier, Konteyner Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement