Gaün'de Kore Günü Etkinlikleri Kapsamında 'Kore Geleneksel Müziği' Konseri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gaün'de Kore Günü Etkinlikleri Kapsamında 'Kore Geleneksel Müziği' Konseri Düzenlendi

Gaün\'de Kore Günü Etkinlikleri Kapsamında \'Kore Geleneksel Müziği\' Konseri Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde Kore Kültür Günleri kapsamında Ji Yeon mın, A Young Mın, Eun Jung ve Chang Hee Yoon tarafından 'Kore Geleneksel Müziği' konseri düzenlendi.
Kore'nin geleneksel müziğinden örneklerin...

14.11.2013 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde Kore Kültür Günleri kapsamında Ji Yeon mın, A Young Mın, Eun Jung ve Chang Hee Yoon tarafından 'Kore Geleneksel Müziği' konseri düzenlendi.

Kore'nin geleneksel müziğinden örneklerin sunulduğu gecede; Kore'nin bilinen halk müziği olan Arirang, Gayamgeum müziği, Gyun myung gok ve Daegum müziği sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gaziantep Vali Yardımcısı Bestami Alkan, Kore Askeri Ateşesi Kur. Albay Joosenong Han, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanı Cahit Bağcı ve çok sayıda öğretim elamanı ve öğrencinin katıldığı gecede Kore Büyükelçisi Lee Sangkyu açılış konuşması yaptı.

Lee Sangkyu, "Kore - Türkiye ilişkileri konusunda verdiğim seminer başta olmak üzere, müzik, sanat, film ve kaligrafi gibi Kore kültürünü tanıtan çeşitli programlardan oluşan Kore kültür gününün düzenlemek çok büyük bir anlam taşıyor. Karşılıklı anlayışı arttırmak, ilişkileri geliştirmek anlamına gelmektedir. Bugünkü konser aracılığıyla iki ülkenin müziklerinin benzer özelliklerini fark etmenizi ve geleneksel Kore müziğinin tadını hissetmenizi umarım" şeklinde konuştu.

Kore Büyükelçisi Lee Sangkyu'ya konser öncesi günün anısına hediye takdim eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Kore ile son yıllarda ilişkilerde büyük gelişmeler olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, "Kore ile bu yakınlık 60 yıl öncesine dayanıyor. Oraya bizim askerlerimiz gitti, şehitlerimiz var, gazilerimiz var. O yıllardan başlayan karşılıklı dostluğun daha realize olması, daha hayata geçmesi konusunda her iki ülke hükümetlerinin de irade beyanını görüyoruz. Ekonomik alanda olduğu kadar, kültürel alanda ve diğer alanlarda da olacak. Her zaman söylediğim gibi büyük yollara bir adımla başlarsınız. Gaziantep Üniversitesi olarak da biz yüksek öğretim alanında işbirliğinin bugün temellerini atmış olduk" diyerek, en kısa zamanda Kore'deki üniversitelerle ilişkileri tesis etmek istediklerini söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'de Kore Günü Etkinlikleri Kapsamında 'Kore Geleneksel Müziği' Konseri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement