Gazi Osman Paşa'nın 113. Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Gazi Osman Paşa'nın 113. Ölüm Yıl Dönümü

Gazi Osman Paşa\'nın 113. Ölüm Yıl Dönümü

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, 113.ölüm yıl dönümünde memleketi Tokat'ta düzenlenen törenle anıldı.

05.04.2013 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, 113. ölüm yıl dönümünde memleketi Tokat'ta düzenlenen törenle anıldı.

Gazi Osman Paşa Anıtı önüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın askerlik, adalet, devlet, hayat, şahsiyet ve kahramanlığı ile yalnız kendi milletinin değil; dost düşman bütün insanlığın takdirini kazanmış bir abide şahsiyet olduğunu söyledi. Gazi Osman Paşa'nın doğduğu şehir Tokat'a hizmet etmenin kendileri için en büyük şeref olduğunu ifade eden Başkan Vekili Çetin, "Güzel şehrimizin hemen her alanında olduğu kadar, O'nun adını taşıyan caddeleri güzelleştirmek, okullara hizmet götürmek; her şeyden önce bulunduğumuz makamların geçici olduğunu; asıl makamın Allah katında makbul olduğunu bilerek, yaşadığımız şehre ve onun insanlarına, insan oldukları için hizmet etmekten daha büyük bahtiyarlık ne olabilir?" diye konuştu.

Törende Gazi Osman Paşa'nın askeri dehası ile ilgili yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Gazi Osman Paşa ile ilgili şiirler okundu. Belediye bandosu törenin sonunda Plevne Marşı'nı çaldı.

Törene, Tokat Vali Vekili Bülent Karacan, Garnizon Komutanı Vekili Albay Ünal Çaycı, Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin ile askeri ve mülki erkanın yanı sıra öğrenciler katıldı. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'in ise İstanbul'da Gazi Osman Paşa'nın kabri başında düzenlenen programa katıldığı bildirildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazi Osman Paşa'nın 113. Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement