Gaziantep İl Müftülüğünden Hac ve Sahur Vakti ile İlgili Sorulara Cevap - Son Dakika
Yerel

Gaziantep İl Müftülüğünden Hac ve Sahur Vakti ile İlgili Sorulara Cevap

Gaziantep İl Müftülüğünden Hac ve Sahur Vakti ile İlgili Sorulara Cevap

Gaziantep İl Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Türkiye'den hacca gidecekler sayısında yüzde 20'lik kota nedeniyle 14 bin 800 hacının hacca gidemeyeceğini söyledi.

10.07.2013 15:26

Gaziantep İl Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Türkiye'den hacca gidecekler sayısında yüzde 20'lik kota nedeniyle 14 bin 800 hacının hacca gidemeyeceğini söyledi.

Ramazan ayında sahur ve hac konusunda vatandaşların çok sorular sorduğunu belirten Gaziantep İl Müftü Vekili Karatepe, sorulan sorulara cevap vermek adına basın açıklaması yaptı.

Ramazan ayı ile ilgili kendilerine sıkça sorulan sorular olduğunu aktaran Karatepe, sahurda ezanının tam zamanında okunduğunu, ezan okunmadan önce yeme içmenin kesilmesi gerektiğini kaydetti.

Daha önce ezanların beş dakika önce okunduğuna değinen Gaziantep İl Müftü Vekili Karatepe, "Bilindiği gibi takvimlerimizde temkin denen yani vakit girmeden önce ezanı beş dakika erken okuma anlamındaki geçmişte uygulanan uygulamalara bina yen Diyanet İşleri Başkanlığımız özellikle temkin konusunda bir tedbir kararı alarak ezanları tam vaktinde okutuyor. Bu nedenle özellikle sahur yaptıktan sonra imsak vaktinde tam saatinde ezan okunuyor. Ezan okunduğu an artık sahur vaktinin yeme içmenin bittiği zamandır. Bu nedenle elimizde imsakiye varsa zamanımızı ona göre ayarlayıp yoksa ezanı duyduğunuz an yeme, içmeyi terk edip oruç için niyet yapmamız zorunludur" dedi.

Suudi Arabistan'ın hac konusunda yüzde 20'lik kısıtlamaya gittiğini dile getiren Müftü Vekili Karatepe, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve devletimizin hac konusunda çalışmalarına rağmen Suudi Arabistan hac konusunda Müslüman ülkelerine tanınan kontenjanda yüzde 20'lik kısıtlamaya gitmiştir. Suudi Arabistan yetkilileri orada yapılan tadilat çalışmaları nedeniyle Hac ibadetinin huzurla yapıla bilinmesi için bu yıl kurası çekilmiş, işlemleri tamamlanmış hacılarımızdan yüzde 20'lik kesintiye gitmiştir. Bu yüzde 20'lik kesintide 14 bin 800 hacı demektir. Diyanet işleri Bakanlığı en uygun çözümün öncelikle kurası çıktığı halde bu yıl hacca gitmek istemeyen gönüllü hacı kardeşlerimiz varsa Türkiye geneli bu rakamı yani 14 bin 800 kişiyi bunlardan temin etmeye çalışıyor. Seneye ben kesin olarak gideceğim, durumumum müsait değil diyen kardeşlerimiz varsa özellikle bu şekilde Suudi Arabistan'ın koyduğu yüzde 20'lik kotayı kendi gönlü ile vazgeçenlerden doldurmaya çalışacak" şeklinde konuştu.

Karatepe, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İdrak ettiğimiz Ramazan ayının alilere, şehrimize,İslam alemine tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, huzursuzluğun bertaraf olmasını, dünyada kanın, kinin birbirini yok ederek hayat sürdürme düşüncesinin inşallah son bulmasını ve gerçek insani duyguların insanca yaşamanın gün içerisinde bir birini anlayarak yaşama şuurunun gelişmesine imkan hazırlamasını cenabı haktan niyaz ediyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep İl Müftülüğünden Hac ve Sahur Vakti ile İlgili Sorulara Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement