Gaziantep Kültürü Hkü'de Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Kültürü Hkü'de Anlatıldı

Gaziantep Kültürü Hkü\'de Anlatıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ)-KIT (Kalyoncu Institute of Technology) Öğrenci Kulübü’nün düzenlediği, “Antep Ağzı Fıkra ve Hikayeler”in anlatıldığı “Gaziantep Günleri” etkinliği, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde (KKM) gerçekleştirdi.

15.12.2015 17:35

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ)-KIT (Kalyoncu Institute of Technology) Öğrenci Kulübü'nün düzenlediği, "Antep Ağzı Fıkra ve Hikayeler"in anlatıldığı "Gaziantep Günleri" etkinliği, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde (KKM) gerçekleştirdi.

"Antep Kültürü"nün yaşatılması, Türkiye ve Dünyanın çeşitli yerlerinde Antep Kültürün gelişimine ve tanıtımına destek olan "Çeled Uşaklar" grubunun kurucularından olan, Tiyatrocu Orhan Uslu, Araştırmacı Asım Mıhcıoğlu ve Sanatçı Faruk Lök HKÜ'ye konuk oldu.

Katılımcılar Antep kültürünün gelişimi ve tarihsel aşamalarını sunumlarla esprili bir dil ile seyircilere anlattı. Birçok Antep fıkrası ve hikayeyi "Antep Ağzı" kullanarak seyircilere anlatan katılımcılar, seyircilerin hoşça vakit geçirmesini sağladı.

Katılımcılar eşliğinde müzisyen bir grup HKÜ KKM'de sahne alarak, seyircilere güzel dakikalar yaşattı. "Haşıl Grubu" olarak kendilerini isimlendiren grup, Faruk Lök'ün yorumu ile Gaziantep'e özel "Haşıl Türküsü" başta olmak üzere, Gaziantep'e özel birçok türküyü seslendirerek, hem Antep kültürünü tanıttı hem de birbirinden güzel türküler ile seyircileri eğlendirdi.

Programa katılan seyirciler programdan çok memnun olduklarını, çok eğlendiklerini ve çeşitli bilgilere sahip olduklarını ifade ederek, bu tür programların ülkemizin renkli kültürünü yansıtmada etkili olduğunu belirtti. Program sonunda HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Antep Kültürünün yaşatılması ve tanıtılmasına katkılarından ötürü katılımcılara plaket taktim ederek, konuklar ve öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Kültürü Hkü'de Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement