Gaziantep'te 'Eğitimde Girişimcilik' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te 'Eğitimde Girişimcilik' Konferansı

Gaziantep\'te \'Eğitimde Girişimcilik\' Konferansı

Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi’ndeÖzel Seçkin Okulları kurucularından Eğitimci İbrahim Kaçıran’ın yaptığı ’eğitimde girişimcilik’’ konulu konferans düzenlendi.

16.10.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi'ndeÖzel Seçkin Okulları kurucularından Eğitimci İbrahim Kaçıran'ın yaptığı 'eğitimde girişimcilik" konulu konferans düzenlendi.

GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa, konuşmacı Kaçıran'ın yanı sıra GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Girişimcilik nedir, özellikleri nelerdir, kimler girişimcidir, hedefleri neler olmalıdır gibi konu başlıklarını karikatürlerle ve resimlerle hazırlanan slaytla anlatan Kaçıran, birçok istatistiki bilgiyi de katılımcılarla paylaştı. Sunumda, Türkiye'deki Devlet ve Vakıf Üniversite sayıları ile bu üniversitelerde okuyan öğrenci sayılarını, dünyada ve Türkiye'deki mezun öğrenci oranlarını, dünya ülkeleri arasında AR-Ge yatırım oranları, en çok beyin göçü alan ülkeler, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde açılan özel okullar, Türkiye'de günümüzde özel okul ve dershaneler ile özel sektörde eğitime harcanan para miktarı, diğer ülkelerdeki ve Türkiye'deki özel okullarda okuyan öğrenci oranları gibi birçok istatistik bilgi de paylaşıldı. Sunum sonrası Kaçıran, "Öğrencilerimize eğitimde girişimcilikle ilgili bilgiler vererek, ileride güzel ve başarılı işler yapabilmeleri için birkaç küçük öneride bulundum. Dikkatli dinleyişleri ve sorularıyla onların merak eden, sorgulayan ve özgüven duygularının gelişmiş bir nesil olduğunu görmek beni mutlu etti" diyerek, konferansta emeği geçenlere ve GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan'a teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Eğitimde Girişimcilik' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement