Gaziantep'te Karma Resim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Karma Resim Sergisi

Antep'e "Gazi" unvanının verilişinin 92.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir grup ressam tarafından karma resim sergisi açıldı.

09.02.2013 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antep'e "Gazi" unvanının verilişinin 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir grup ressam tarafından karma resim sergisi açıldı.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, ressam Vedat Akkök, Bünyamin Küçükkürtül, Mehmet Akif Orçan ve Mehmet Akif Kaplan'ın eserlerinden oluşan sergi Sanko Sanat Galerisi'nde açıldı.

40 eserden oluşan serginin açılışı, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür Turizm Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM Müdürü Ufuk Toydemir ve sanatseverlerin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Kurban, Antep'e "Gazi" unvanı verilişinin yıl dönümü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gurur günümüzde, böyle bir etkinlikle bunun taçlandırılmasından büyük mutluluk duydum. Böyle günleri kuru kuruya kutlama yerine, içini bu tür etkinliklerle doldurmak, özellikle kültürel anlamda dolu dolu başarılarla kutlamakla böyle günler daha anlamlı hale gelir."

Komşu il Kahramanmaraşlı 4 ressamın, böyle bir günde sergi açtıklarını anımsatan Kurban, bu güzel davranışlarını "takdire şayan bir davranış" olarak niteleyerek sanatçıları kutladı.

Konuşmaların ardından Mevlüt Kurban, sanatçılara Sanko Sanat Galerisi adına teşekkür plaketi sundu.

Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel yayın da ressamlara hediye edildi.

Sergi, 22 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Karma Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement