
Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Aslan, ilçede yıllık 50 hektar alana lahana ekildiğini ve yıllık 100 ton ürün alındığını belirtti.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Aslan, yılda iki kez ürün alınabilen lahanayı ilçe halkının değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Aslan, "Lahana halen 50 nektar alanda ekiliyor. Yıllık 100 ton ürün alınıyor. Lahana ilçe iklimine uyum sağlayan, masrafı az, kazancı bol bir üründür. Alternatif ürün arayışında olanlara şiddetle tavsiye ederiz" diye konuştu.
SALATALIĞA ALTERNATİF LAHANA
Çobanlar Köyü Seydin Mahallesi'nde 3 yıldır lahana üretimi yapan çiftçi Muammer Erdoğan ise, salatalıktan beklediğini alamayan üreticiye lahana ekmeyi tavsiye etti. Pazarda en çok rağbet gören ürünlerin başında lahana, brokoli ve karnabaharın geldiğini belirten Erdoğan,
"Lahanada senede iki kez hasat kaldırılıyor. Çok karlı ve avantajlı bir ürün. Ben bin lira masrafa yaptığım tarladan 5 bin lira kazandım. İlçede alternatif ürün arayan tüm üreticilere bu mahsulleri tavsiye ederim" dedi. - ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Gazipaşa'da Üreticinin Yeni Gözdesi Lahana - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?