Gelenek ve Modernite Arasında İslam Yorumları" Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Gelenek ve Modernite Arasında İslam Yorumları" Toplantısı Sona Erdi

Gelenek ve Modernite Arasında İslam Yorumları" Toplantısı Sona Erdi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile İslami İlimler Araştırma Vakfı’nın (İSAV) ortaklaşa düzenlediği “Gelenek ve Modernite Arasında İslam Yorumları” konulu tartışmalı ilmi toplantı sonuç ve değerlendirme oturumu ile sona erdi.

08.05.2016 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile İslami İlimler Araştırma Vakfı'nın (İSAV) ortaklaşa düzenlediği "Gelenek ve Modernite Arasında İslam Yorumları" konulu tartışmalı ilmi toplantı sonuç ve değerlendirme oturumu ile sona erdi.

Değerlendirme oturumunda konuşan NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, halkın dini taleplerine nasıl cevap verilmesi gerektiği üretilen bilgilerin halka nasıl iletileceği ve etkili olacağı ile ilgili önemli değerlendirmelerin yapıldığını kaydetti.

İSAV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Salih Tuğ ise, bu toplantı ile geçmişten gelen İslam'ı bugünün insanına takdim etmek şeklinde bir fonksiyonun üstlenildiğini ve ilerleyen dönemlerde gerekenin yapılacağını ifade etti.

NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akgül, gelenek ve modernlik arasında tartışmalar söz konusu olduğunda İslam dünyasının uyku ile uyanıklık arasında bir yerde olduğunu söylemek gerektiğini vurguladı.

İSAV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kaya da, eleştiri kültürünün önemine dikkat çekti ve eleştiriye açık olunmadığı takdirde gelişmenin sağlanamayacağını anlattı. Kaya, akademik hayatta ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenliği toplantılarda bu problemlerin tartışıldığını hatırlattı ve ilerleyen dönemlerde gelişmelerin olacağından umutlu olduğunu ifade etti.

Programda son sözü alan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, geçmiş dönemde yaşanmış olan bidat yaygınlaşmasının herkesin üzerine düşen uyarıları yapmaması veya yeteri kadar gayret göstermemesinden kaynaklandığı açıkladı. "Temel İslami kaynaklardan uzaklaştırılmış bir toplum kendini güncellerken zaman zaman zora giriyor. Buna karşın belirgin olarak doğruya yönlendirmelerin gerekliliği ortadır" diyen Şeker, bu toplantının buna vesile olacağını düşündüğünü belirti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelenek ve Modernite Arasında İslam Yorumları' Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement