Gemlik Belediye Meclisi, yeni adliye sarayının Hisartepe Mahallesi'ndeki hazine arazisi üzerine yapılması konusundaki plan değişikliğini İmar Komisyonuna gönderdi.
Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler başkanlığındaki toplantıya AK Partili üyeler Gökay Bilir ve Necmettin Rama, mazeretli olarak katılmazken, 8 yeni önerge görüşülmek üzere gündeme alındı.
Gündemin ilk maddesi olan İnsan Kaynakları Müdürlüğünün norm kadrosu ile ilgili yazı okunmuş sayıldı. Başkan Güler, yaptığı açıklamada, Gemlik Belediyesinin, yeni çıkan bir yönetmelikle belediyeler sınıflandırmasında C 8'den C 10 grubuna çıktığını belirterek, 'Bu durumda, eskiye göre 188 memur çalıştırırken, artık 224 memur çalıştırabiliriz. 95 olan kadrolu işçi sayımız ise 112'ye çıkabilecek. Bu grup ile avukat, sağlık personeli gibi teknik konularda da kadro bulundurabileceğiz' dedi.
Gündemin diğer bir maddesi olan Mali Hizmetler Müdürlüğünden gelen 2011 yılına ait bütçe çalışmaları istemi ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Küçük Kumla'da içkili yerler bölgesiyle ilgili talep ise Çevre Sağlık Komisyonuna gönderildi.
Komisyonlardan gelen imarla ilgili raporların okunmuş kabul edilmesinden sonra, İmar Komisyonu Başkanı Arzu Karataş, gündem maddeleriyle ilgili bilgi verdi.
Toplantıda, yeni adliye sarayının yerinin belirlenmesi konusu da ele alındı. Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığının, adliye sarayının Dörtyol Kavşağı Hisartepe Mahallesi'nde bulunan hazineye ait 9 dönüm alanda inşa edilmesi yönündeki önerisinin İmar Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.
(CK-MUR) - BURSA
Son Dakika › Yerel › Gemlik'te, Yeni Adliye Sarayı Hisartepe'ye Yapılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.