Genç Girişimciler Eğitimden Geçti - Son Dakika
Yerel

Genç Girişimciler Eğitimden Geçti

Genç Girişimciler Eğitimden Geçti

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu, ‘Ben Genç Girişimciyim’ Projesi kapsamında yeni bir eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

23.03.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu, 'Ben Genç Girişimciyim' Projesi kapsamında yeni bir eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitimin ilk gününde Hitit Üniversitesi öğrencilerine Girişimcilik ve İş Planı Hazırlama eğitimi verildi. Hitit Üniversitesi Araştırma Görevlisi Fatih Şeker tarafından verilen eğitimde öğrenciler iş seçimi, yatırım fikri geliştirme ve planlama, finansal hazırlık ve strateji geliştirme gibi konularda bilgilendirildi.

TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ve Hitit Üniversitesi'nden akademisyenlerin gözetiminde gerçekleştirilen 'workshop' isimle uygulamalı eğitimde ise öğrenciler edindikleri bilgiler ışığında kendi iş fikirlerini geliştirerek yatırımlarını planladı.

Eğitim kapsamında gruplar halinde bir araya gelen öğrenciler, birbirleri arasında fikirlerini paylaşarak, en uygulanabilir projeyi belirleyip, gruplar arasında tartışmaya açtı. Son olarak da, her grubun fikirleri ayrı ayrı sunumlarla anlatılarak projeler, bütün öğrenciler tarafından değerlendirildi.

TOBB İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Elvan Can Çabuk, kurulun öncelikli görevinin, gençleri girişimciliğe özendirmek olduğunu hatırlatarak, "Bu misyonumuz dahilinde eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Daha önce teorik olarak verdiğimiz eğitimleri, bu kez pratik olarak verdik ve bir iş kurma sürecini tam manasıyla üniversite öğrencilerimize göstermiş olduk. Ayrıca öğrencilerimizden de çok güzel iş fikirlerinin çıkabildiğini tespit ettik. Bu fikirler, zamanla öğrencilerimiz tarafından yatırıma dönüştürülebilecektir" dedi.

Çabuk, girişimcilik eğitimlerinin ve uygulamalı workshop çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Girişimciler Eğitimden Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement