Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

"Son günlerde yaşamış olduğumuz birtakım sokak olayları meydana geldi.

17.10.2014 15:01

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Son günlerde yaşamış olduğumuz birtakım sokak olayları meydana geldi. Biz burada, diyalog ve birbirini tanıyan gençlerin çok daha az bu tip olayların içerisinde olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tarihi belediye binasında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Bursa'da ciddi anlamda spor yatırımları olduğunu belirterek, bundan dolayı kentin yöneticilerine teşekkür etti.

Spor yatırımlarının sadece bina, tesis olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Gençlerimiz, sporcularımız, amatör ruhla kendisini geliştirmek isteyen ve gelecekte ülkemizi uluslararası manada temsil edecek olan kardeşlerimizin bu tesislerden en iyi şekilde faydalanıp hazırlanmaları için bunları fırsat olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin kaynaklarının çok olduğunu ve bunların verimli kullanılması gerektiğini dile getiren Kılıç, dikkatlerini bu noktaya vermeyi sürdüreceklerini anlattı.

Gençlere kendilerini geliştirebileceği imkanlar sunulması bakımından Gençlik Merkezlerinin yaygınlaştırılması konusunda çok ciddi hamleler yaptıklarını bildiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu hamleye devam edeceğiz. Farklı yerlerde de yeni Gençlik Merkezlerinin, bunlar hem mimari hem de yapısı açısından farklı özellikleri olan, gençlerimize her yönüyle ufuk açabilecek, destek verebilecek, kendilerini geliştirebilmek için fırsat verebilecek imkanlar olabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Gençlikle ilgili farklı çalışmalarımız var. Kendileri için önemli eğitim programları da bakanlığımızın görev alanı içerisinde yer alan unsurlar. Kredi ve Yurtlar Kurumumuz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşaatı devam eden yurtlarımız var, bunları en kısa sürede hizmete açacağız, öğrenci kardeşlerimizin hizmetine sunulacak. Barınma konusunda büyük bir rahatlık getirecek. Dolayısıyla genel çalışmalarımız içerisinde kamp çalışmalarımız da oluyor."

"Tecrübe paylaşımı konusunda yoğun bir çalışmamız var"

Kılıç, başarı için gençlerin birbirini tanıması gerektiğine değindi. İzinsiz gösterileri hatırlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Son günlerde yaşamış olduğumuz birtakım sokak olayları meydana geldi. Biz burada, diyalog ve birbirini tanıyan gençlerin çok daha az bu tip olayların içerisinde olacağını düşünüyoruz. Çünkü genç kardeşlerimiz bizim için değerlidir. Hükümet olarak irademiz ve dirayetimiz ortadadır. Bu konuda herhangi bir sitemimiz ve farklı bir düşüncemiz yok ama aynı zamanda gençlerimizin birbirini daha çok koruması, ülkemizin bölgelerinin, farklı yörelerinin, şehirlerinin kültürel mirasını, bu kültürel mirasın, geleneklerin içerisinde sadece bir unsur yok, farklı gelenek ve göreneklerimizin de birbirimiz tarafından bilinmesi gerekiyor. Çok genç yaşta birbirlerini tanırlarsa ileriki yaşta birbirlerini anlamaları daha kolay olur. Bu nedenle Gençlik Merkezlerine büyük önem veriyoruz. Ayrıca tecrübe paylaşımı konusunda yoğun bir çalışmamız var. Bununla ilgili yakında yerel yöneticilerimizden de destek alacağız. Onların da tecrübelerini, genç kardeşlerimizle paylaşmalarını isteyeceğiz. Şu ana kadar sporcu ve sanatçılarımızla bunu yaptık. Şimdi bunun kapsamını daha da genişletip, örneğin doktorlarla, belediye başkanlarımızla, valilerle, farklı hayatın içerisinden gelen iş adamlarımız, siyasetçiler, bunların hepsini bir yapı içerisinde Gençlik Merkezlerimizde bir araya getirmeyi planlıyoruz."

Daha sonra Altepe, Kılıç'a Bursa işi Osmanlı kılıcı verdi. Kılıç'a ziyaretinde, Vali Münir Karaloğlu ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan eşlik etti.

Ziyaretinin ardından Atatürk Spor Salonu'na geçen Kılıç, bir süre Kulüplerarası Tekvando Türkiye Şampiyonası müsabakalarını izledi. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Kılıç'a tekvando kıyafeti (dobok) takdim etti.

Şampiyonada dereceye giren bazı sporculara ödüllerini veren Kılıç, tesisten ayrılırken salonun çıkış kapısının önünde iki kadının sigara içtiğini fark etti. Bunun üzerine onlara seslenen Kılıç, "Tam da salonun önünde, yakışıyor mu? Hiç olmadı" ifadesini kullandı. Kadınlardan, "Doğru" yanıtını alan Kılıç, "Demek ki dumansız alan sınırlamasında spor salonlarının önünü de biraz genişletmemiz gerekiyormuş. İçmemenizi tavsiye ederim" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement