Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de kutlandı.

19.05.2016 12:31

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir'de de kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Atatürk Anıtına Çelenk Sunulmasının ardından Valilik önünde başlayan programa Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Vekili J. Yrb. Muzaffer Canbal, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, daire müdürleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, 19 Mayıs'ın bir milleti tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı topyekün bir Milli mücadele, bir başlangıç ve yeni bir doğuş olduğunu; ayrıca, 19 Mayıs'ın geçmişi, bugünü ve geleceği birbirine bağlayan önemli dönüm noktası olduğunu söyledi.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin ve Gençliğin Ataya Cevabının okunmasıyla devam eden programda, basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Necati Şentürk, "Aziz milletimiz, kendisini yok etmek isteyen güçlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde yüz binlerce şehit vermiş, bunun sonucunda zafere ulaşarak Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyeti bayram olarak gençlerimize emanet etmiştir. En değerli varlıklarımız olan gençliğimize büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Gençlerimizin şanlı tarihimiz, yüksek milli ve manevi değerlerimizin ışığında çalışarak daha müreffeh bir Türkiye Cumhuriyetini oluşturmak için çalışacaklarına inancımız tamdır." dedi.

Program, kortej yürüyüşünün ardından yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmesi ile sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement