Gerede'de Hüsn-İ Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gerede'de Hüsn-İ Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı

Gerede\'de Hüsn-İ Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı

Gerede'de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk-İslam sanatları arasında yer alan Hüsn-i Hat ve Tezhip Sergisi açıldı.

27.06.2013 15:59  Güncelleme: 16:02

Bolu'nun Gerede ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk-İslam sanatları arasında yer alan Hüsn-i Hat ve Tezhip Sergisi, Gerede Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı.

Gerede Belediyesi Kültür Sanat Merkezi bünyesinde oluşturulan Hüsn-i Hat ve Tezhip çalışma gruplarına katılan hocaların ve öğrencilerin azimli çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İki yıldır devam eden çalışmalar sonucunda hayat bulan eserler, 25 Haziran günü yapılan açılış seremonisinin akabinde halkımızın beğenisine sunuldu. Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, açılış programında yaptığı konuşmada, 2005 yılında faaliyetlerine başlayan Kültür Sanat Merkezi'ndeki faaliyetlerin ilçe ve halk için önemini anlatarak, "Gerede Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında açılan kültürel, sanatsal ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra öğretmen ve usta öğretici bulunamayan alanlarda belediye olarak özverili davranarak çalışma grupları açıyoruz. Hat ve Tezhip gibi birbirinin tamamlayıcısı konumundaki iki sanat ilçemiz sakinlerinin ellerinde hayat buluyor. Kültür Sanat Merkezi'ndeki dersler için yılmadan, usanmadan İstanbul'dan ilçemize gelen hocalarımıza, hocalarımızın emeğini boşa çıkarmayan geleceğin hattat ve müzehhip-müzehhibe adaylarına, bu önemli günde öğrencilerimizi ve bizi yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın'ın konuşmalarının ardından misafirler ile birlikte sergi gezildi. Kültür Sanat Merkezi'nde 30 Haziran 2013 Pazar akşamına kadar açık kalacak olan sergiye tüm halk davet edildi. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gerede'de Hüsn-İ Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement