Germencik İl Çayı'nda Islah Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Germencik İl Çayı'nda Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Germencik İl Çayı\'nda Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Germencik Belediyesi'nden Germencik'te taşkın ve zararlara neden olan İl Çayı'nda beş aydır devam eden ıslah çalışmalarıyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

25.07.2013 10:21

Germencik Belediyesi'nden Germencik'te taşkın ve zararlara neden olan İl Çayı'nda beş aydır devam eden ıslah çalışmalarıyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

Germencik Belediyesi'nden yapılan açıklamada; "İlçemizin ortasından geçen İl Çayı'nda beş aydır devam eden ıslah çalışmaları Devlet Su İşleri'nin ihalesi sonucunda Örnek İnşaat Tic. Ltd. Şirketi tarafından yürütülmektedir. Fakat bu aşamaya gelinceye kadar Germencik Belediyesi olarak bizzat Belediye Başkanımız Dr. Ahmet Yavaşoğlu tarafından 21 Ağustos 2009 ve 12 Aralık 2011 tarihlerde resmi olarak DSİ 211. Şube Müdürlüğüne başvuru ve isteklerde bulunulmuştur. DSİ'den gelen ekiplerle birlikte İl Çayını yerinde denetleyen Belediye Başkanımız hiçbir zaman ıslah çalışmalarının Germencik Belediyesi tarafından yapıldığını söylememiştir. Hiç kimse, halkımızı yanlış yönlendirmelerle kandırmaya çalışmasın. Bu çalışmalar sadece İl Genel Meclis Üyesi Turgut Gökçen'in kendi girişimleri sonucunda başlamamıştır ve yapılan çalışmaların yanına giderek fotoğraflar çektirip kendini ön plana çıkartmaya çalışıp reklam yapmak da doğru değildir. Seçimden sonra yapılan köprüler ise Yeni Mahalle, Mesudiye Mahallesi ve Yedi Eylül Mahallesi sakinlerinin yağmurlardan dolayı taşan, can ve mal güvenliklerini tehlikeye atan İl Çayı için şikayetleri ve taleplerinden dolayı yapılmıştır. Bunun yanında TARİŞ gibi dünyanın en büyük incir işletmesinin dünyayla bağlantısı da çayın içinden geçen yol ile sağlanıyordu onun içinde ayrı bir öncelikti. Ayrıca o günlerde DSİ ile görüşmelerde bulunulduğunda ıslah için çalışması yapmadıklarını ve önümüzdeki yıllarda olabileceğini söylemişlerdi. Söyledikleri gibi de üç yıl sonra ıslah çalışmalarına başladılar. Islah çalışmalarında çayı genişlettikleri için mevcut köprüleri yıkarak aynı yerlerine daha geniş ölçüde köprüler yapıyorlar. İşte bu da önem arz eden ve acil olan durumlardan dolayı halkımıza hizmet mantığıyla yaptığımız bu köprülerin ne kadar doğru bir hizmet olduğunu ispatlar niteliktedir. Bu sebeple başta çalışanlar olmak üzere tüm emeği geçenlere ve DSİ yetkililerine ayrıca teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Germencik İl Çayı'nda Islah Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement