Göynük ilçesindeki Çubuk köyünün sakinleri, yiyecek bulamayınca köye inen geyikleri avcılardan korumak için nöbet tutuyor.
Seki Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yaşayan geyikler, yiyecek bulamayınca meyve bahçelerine inmeye başladı. Geyiklerin bahçelerine geldiğini gören köy sakinleri, yaban hayvanlarına zarar gelmemesi için nöbet tutmaya başladı.
Köy sakinlerinden Şerafettin Sağıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geyiklerin çok güzel olduğunu belirterek, "Geyikleri çok seviyoruz. Aç kalan geyikler bahçemize gelerek ahlat ağaçlarındaki (yaban armutu) yemişlerle besleniyor. Onları seyretmek çok güzel. Bazıları onları izlememizden rahatsız olmuyor. Onlar bize bakıyor, biz de onlara" diye konuştu.
Sağıt, geyiklerin köye inmesiyle kaçak avlanma tehlikesinin arttığını ifade ederek, geyiklerin korunması, avcılar tarafından vurulmaması için köyde herkesin üzerine düşeni yaptığını, geyiklerin korunması için nöbet tutulduğunu söyledi.
Muhabir: İlhami Çetin/ Emin Gürbüz
Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU
Son Dakika › Yerel › Geyikleri Avcılardan Korumak İçin Nöbet Tutuyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.