Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava - Son Dakika
Yerel

Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava

Hatay'daki izinsiz gösterilerde Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto için Antalya'da yapılan eylemde şehiriçi yolu trafiğe kapattıkları iddiasıyla haklarında "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılmak" suçlamasıyla dava açılan 5 kişinin yargılanması devam edildi.

13.06.2014 11:56

Antalya'da düzenlenen izinsiz gösteride şehiriçi yolu trafiğe kapattıkları iddiasıyla haklarında "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılmak" suçlamasıyla dava açılan 5 kişinin yargılanması sürüyor.

Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz yargılanan Ersin Alyakut, Mustafa Cihan Yılmaz, Hacı Bey Temur ve avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Ayşe Deniz Karacagil ve Naim Doğan ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada sanıkların avukatı Hakan Evcin, müvekkillerinden bazılarının ayrı suçlamalardan dolayı farklı mahkemelerde yargılandıklarını belirterek, dosyaların birleştirilmesi talebinde bulundu. Sanıklar ise haksız yere yargılandıklarını savunarak, beraatlerini istedi.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede, 10 Eylül 2013'te Halkevleri Antalya Şubesi tarafından organize edilen eylemde yer alan grubun, Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için Aydın Kanza Parkı'nda bir araya geldiğini belirtildi.

Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen grubun daha sonra oturma eylemi yaptığı anlatılan iddianamede, gruptaki bazı kişilerin AK Parti il binasına doğru yürüyüşe geçtiği, bu sırada çöp konteynerleri ile barikat kurdukları ve yolu trafiğe kapattıkları kaydedildi.

Polisin eylemin illegal olduğunu söylediği, dağılmamaları nedeniyle sanıkların "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılmak" suçu işledikleri bildirilen iddianamede, bu nedenle sanıkların 6 ay ile 5 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep edildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement