Gezici Sinema Osmaniye'de - Son Dakika
Yerel

Gezici Sinema Osmaniye'de

Gezici Sinema Osmaniye\'de

Gezici Sineması, 17. durağında Osmaniye'de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

03.08.2012 15:06  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 17. durağında Osmaniye'de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, İl Mahalli İdareler Müdürü Melahat Çelik, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın çaldığı eserlerle Osmaniyeliler coşarken, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı. Hacıvat-Karagöz gösterileri ise ilgiyle izlendi.

Gezici sinemanın Osmaniye'de etkinlik yapması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Cumhuriyet Meydanı'nda 4 yıldır Ramazan etkinlikleri düzenliyoruz. Bugün de Altın Koza'nın gezici sinemasını konuk ediyoruz. Etkinliğin burada düzenlenmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz beyefendiye teşekkür ediyorum. Allah kendinden razı olsun" dedi.

Osmaniye'nin uzun yıllar Adana'nın ilçesi olarak kaldığını hatırlatan Kara, "1996 yılında il olduk. Ancak her zaman Adana ve Adanalılar ile gurur duyduk. Kendimizi hiçbir zaman Adana'dan ayrı hissetmedik. Sayın Başkanımız 'ortak akıl'la hareket edebilme adına birlikteliği ortaya koyuyor. Sağolsunlar. Bu etkinliği 38 il 14 bin 500 kilometre yol kat ederek bütün Anadolu'ya yayıyorlar. Adana ve bölgemizin kültür ve sanatına koyduğu katkı nedeniyle Başkanımız Sayın Aldırmaz'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Osmaniyelilerin Ramazanlarını kutlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "Bugün kendi evimizdeyiz. Sayın başkanımızla birlikte bizleri konuk ediyorsunuz. Aslında ev sahibi sizlersiniz. Gösterdiğiniz misafirperverlik için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Çukurova Bölgesi'nin, İstanbul'dan sonra ikinci büyük metropol olduğunu vurgulayan Zihni Aldırmaz, "İnanıyorum ki, birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz. Herkes bize gıpta edecek. Bu etkinlikle Anadolu'da 36 milyon insanı kucaklıyoruz. Bize verdiğiniz sinerji ve enerjiyi bütün Anadolu'ya götüreceğiz. Selam ve saygılarınızı ileteceğiz. 17 Eylül'de Altın Koza Film Festivali'nde de, tüm Anadolu insanının selam ve saygılarını sinema sanatçılarımıza aktaracağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a 'teşekkür' plaketi verdi. Kara, bir de sürpriz yaparak, Aldırmaz'a Osmaniyeli sanatçı Onur Sevenler'in resmettiği 'kara kalem portresi'ni hediye etti. Duygulanan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "İşte bu sevgidir, inceliktir. Bu sevgi inşallah eksik olmaz. Birlikte oldukça başaramayacağımız hiçbir iş yok. Bu inceliğiniz nedeniyle teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Çağlayan Semazen ekibinin gösterisinden sonra Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümü şefi Feridun Dalgınlı'nın, bağlamasıyla seslendirdiği unutulmaz film müzikleri dinletisi izleyenlere nostalji yaşattı.

Daha sonra Ali Şenozan Konservatuarı sanatçıları Ferhat Deli ve Serkan Yontar, okudukları birbirinden güzel türkülerle konuklara unutulmaz bir akşam yaşatırken, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Osmaniyeliler, halaylar çekti, oyunlar oynadı. Osmaniye'deki etkinlikler 'Neşeli Hayat' filmi gösterimi ile son buldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Sinema Osmaniye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement